Ekonomi

Aile Bakanlığı Çeyiz Hesabından Kimler Yararlanabilir?

Bilindiği gibi 27 yaşından önce evlilik yapacak olan gençler çeyiz hesabından yararlanabiliyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çeyiz hesabı uygulaması 18 Nisan 2016 tarihinde başlamıştı. AA muhabiri ise çeyiz hesabına yapılan başvurular hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerini derledi. Derlenen verilere göre devlet katkısından yararlanma imkanı sunduğu ve birikim yapmayı sağladığı için evlenecek çiftler tarafından yoğun ilgi gören uygulamaya şu ana kadar 30 bin 200 kişi müracaat etti.

KİMLER YARALANABİLİR?

Çeyiz Hesabı uygulamasından Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi, 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacaklar yararlanabilecek. Türk vatandaşı olup kendi talebiyle bunu kaybeden mavi kart sahipleri ile üçüncü dereceye kadar alt soyları da çeyiz yardımı hakkından yararlanabilecek. Türkiye’de ikamet şartı olmadığı için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da çeyiz yardımı alabilecek.

İLK ÖDEME NE ZAMAN?

Çeyiz hesabı için yapılacak olan ödemelerin aksatılmaması gerekiyor. Çeyiz hesabı kullanıcılarının aylık ödemelerden 3 de kerden fazla, 3 aylık ödemelerde ise birden fazla ödemenin aksatılması, hesabın sona erdirilmesine neden oluyor.

Sağlanacak olan devlet katkısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten karşılanacak ve hesabın bulunduğu banka aracılığı ödeme yapılacak. Çeyiz hesabının il ödemesi ise 2019 yılında yapılacaktır.

Kamupersoneli.net | ANKARA