Ekonomi

BES Sistemi Değişiyor, Yeni Paket Hazırlanıyor

Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) yetkilileri Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek’in yeni düzenlemeler hakkında sinyal vermesinden sonra yeni paket hazırlıklarının başladığını belirtti.

Mehmet Şimşek’in açıklaması şu şekilde olmuştu;

Sistemde cayma oranının beklenilenden fazla olduğunu ifade ederken, “Bu konuda oturup tekrar dünya uygulamalarına bakıp bir iyileştirmeye gidebiliriz. Belki bir miktar ince ayar gerekebilir” ifadelerinde bulundu.

Sistemde yapılacak olan değişiklikler için yeni paketin Hükümete sunulma tarihi olarak Eylül ya da Ekim ayında gerçekleşeceği belirtildi. Bu aylarda gerçekleşmezse eğer son tarih olarak 1 Ocak 2018 verildi.

Cayma Süresinde Ertelenme İstemi

Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez açıklamalarda bulunarak, cayma süresinin ertelenmesi gerektiğini belirterek sisteme girildikten sonra en az 6-8 ay gibi bir süre sistemden çıkışa izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Sistemde yer alan uygulamalarda hem fikir olmadıklarını ifade eden Türkölmez yeni hazırlanacak sistemde daha dikkatli hareket edip sistemi kurarken fikir alışverişinde bulunarak daha iyi oluşturacaklarını bildirdi.

Cayma oranında iyileştirilmeye gidilmesiyle birlikte sistem daha sağlıklı bir şekilde devam edecektir.

Sistemde cayma oranının yüksek olduğunu ifade eden Türkölmez, cayma oranının yüksek olmasını açıklarken şu ifadelere yer verdi ;

“Sisteme kattığınız çalışanlar şirketlerin mobil uygulamaları, çağrı merkezleri ya da internet siteleri üzerinden cayma talebinde bulunarak çok kısa sürede sistemden çıkabiliyorlar. Zaten ekonomik olarak çok da kolay bir dönemden geçmiyoruz. Girildiği günün ertesi günü çıkma hakkı verildiğinde bu tip bir caymayla karşı karşıya kalıyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA