Ekonomi

Çalışmayan Kadınlara, Ev Hanımlarına yani Tüm Bayanlara Kredi

Bunun için Findeks kredi notunun yüksek olması ve herhangi bir icra, haciz durumunun olmaması gerekmektedir. Sicili temiz olan herkese kredi verme eğiliminde olan bankalar, kredilerin ödemesi düzgün yapıldığı takdirde herhangi bir sorun çıkmadan kredi verebilir. Bu kredilendirme seçenekleri, özellikle düşük notu olanlar için geçerli değildir. Çünkü banka geri alamayacağı hiçbir kredi için riske girmek istemez.

Kadınlara Kredi Veren Kurumlar

Kadınlara kredi veren bankalar, sadece geliri olan ve ödeme konusunda sıkıntı yaşatmayacak durumda olanlar için söz konusudur.

Girişimci kadınlara yönelik birçok kampanya vardır ve bu kampanyaların sonucunda olumsuz sicili olmayan kişilere kredi verilmez. Kredi almak istediğinizde bu krediyi ödeyebileceğinizin garantisini vermeniz gerekir. Bu bir teminat ya da kefil ile mümkün olabilir.

Kefil söz konusu olduğunda kredi kefilin siciline göre verilir. Bazı bankalar ise, ev hanımlarına kredi verse de, eşleri olumsuz sicile sahip olanlara kredi vermez.

Eş Durumundan Kredi Almak

Eşleri olumsuz sicile sahip olan kadınlara kredi verilmeyebilir. Ancak kredi için bir teminat göstermek söz konusu olursa, bu teminatlara göre kredi verilebilmektedir.

Konut kredilerinde ailenin genel gelir durumu dikkate alınarak kredi verildiğinden bu durumda da dikkatli olunması gerekmektedir. Kredi başvurusunda ev ya da arsa gibi taşınmazların tapusunu göstererek, kredi çekmek mümkün olmaktadır.

Eşin gelir durumu ve sicili iyiyse, bu durumda çalışmayan kadına kredi verilebilmektedir. Bu yüzden eş durumundan kredi almak da mümkün olmaktadır.

Kredi Çekmek İçin Gerekli Olan Bilgiler Nasıl Öğrenilir?

Kredi çekmek için ihtiyacınız olan meblağı kaç eşit taksitte ödeyebileceğiniz ve hangi faizlerle ne kadar ödeyeceğiniz belirlendikten sonra, uygun taksitlerle ödenmesi için ödeme planı oluşturulacaktır.

Bunun için KKB siciliniz ve geçmiş yıllardaki banka ilişkilerinizin tespit edilmesi, olumlu sicil oluşması şarttır. Aksi halde kredi ve kredili ürünler verilmeyecektir.