Ekonomi

Müezzinoğlu'ndan Çalışan Anne ve Babaların Beklediği Açıklama Geldi

Doğum yapan annelerin yarım gün çalışıp devlet katkısı ile birlikte tam maaş almalarına yönelik basında çıkan haberler ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, konu ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını , taraflardan fikir alışverişlerinin de sürdüğünü belirtirken, kısa süre içerisinde yapılacak düzenleme hakkında daha net bilgilendirmelerin yapılabileceğini belirtti.

İYİLİK YAPALIM DERKEN…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: “Ana ilkeleri itibariyle basına yansıdı ama bu yönetmelikle ilgili değerlendirme bana gelmedi. Çünkü burada bir iyilik yapalım derken, kadın istihdamını nasıl etkileyecek, olumlu olumsuz, işveren ve çalışanın görüşü ve tüm bunlarla ilgili görüşlerde alındı ve alınmaya devam ediyor.

TEMEL İLKE ÇOCUĞUN YANINDA ANNE YA DA BABADAN BİRİSİNİN OLMASI

Ama temel ilke olarak 66 aylığa kadar çocuğunun yanında evebeynden birinin olması , böyle bir hakkı kullanması yarım zamanlı olarak bunu uygulayacağımız bununla ilgili önümüzdeki günlerde yayımlayacağımız bir süreçteyiz. Burada istiyoruz ki çocuk psikolojik ve sosyal yönden yanında annesi ve babası günün yarısında olabilmesin.

KADIN İSTİHDAMINI GÖZ ARDI EDEMEYİZ

Anne ya da baba çalışmıyorsa zaten yanında ikisinden biri var demektir. Burada yalnız anne üzerinden, mutlaka anne bu hakkı elde etmeli dersek, bu seferde kadın istihdamındaki sorunu göz ardı etmiş oluruz.Detayda çok yönleri olan, eksik ya da hata yapmamak üzere çalışmalar tamamlanmak üzere.Önümüzdeki günlerde inşallah son şeklini verip yayımlayacağız.” dedi

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bu sitede yer alan içeriklerin tüm hakları saklıdır. İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanması halinde hukuki süreç başlatılacaktır.