Ekonomi

Son 6 Ayın Bilançosu: 150 Bin Esnaf Kepenk İndirdi

Ülkemizde yaşanan üzücü terör faaliyetleri, darbe girişimleri nedeniyle en çok dikkat etmemiz gereken konulardan birisi olan ve aslında bir çok problemin çözülmesinde en büyük ışık olan ekonomiye pek dikkat edemedik. Ülke olarak uğraştığımız bu üzücü olaylar kapsamında da, ağır bilançolardan birisini SGK verileri ile edindik.

Sözcü Gazetesi’ nden Erdoğan Süzer‘ in haberine göre son 6 ayın bilançosunu 154 bin esnafın kepenk kapatmasıyla karşıladık. Ağır bir bilanço olan bu durum, işsizliğe, ekonominin güçlü damarlarına ve buradan da tüm ülke geneline etki etmiş durumda. Öyle ki asgari ücretin sabitlenmesiyle işten çıkarılanların sayısı yarım milyona yaklaşmış durumda.

Asgari ücretin 1300 TL sabitlenmesi en çok işvereni zora soktu.

Haberde belirtildiği üzere, asgari ücretin 1300 TL sınırına çekilmesi kapsamında, yaşanan süreç yılın ilk 2 ayı çalışana, sonraki aylarda da işverene yük oldu. Durumun böyle olması süreklilik kazanınca da işverenler kepenk indirmek durumunda kaldılar. 

Ayrıca bu durumun diğer acı bilançosu ise işten çıkarılmak durumunda kalanlar oldu. Asgari ücretin 1.300 TL lik sınıra çekilmesiyle Türkiye’ de tamı tamına 424 bin kişinin işsiz kalmasına sebep oldu.

Kamupersoneli.net | ANKARA