Ekonomi

Son Dakika Gelişmesi : Tasarı Meclis'e Geldi 13 Milyon Çalışanın Maaşından 100 TL Kesilecek

 Bireysel Emeklilik ile İlgili Son Dakika Gelişmesi

45 Yaş altı çalışanlara zorunlu hale getirilmesi planlanan Bireysel Emeklilik tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildiği öğrenildi. Daha önceki haberlerimizde de defalarca dile getirdiğimiz gibi, BES ile ilgili bazı soru işaretleri bulunuyordu, 13 milyon çalışanın maaşından aylık 100 lira kesinti olacak. 1300 TL maaş alan bir kişinin maaşından her ay otomatik olarak 100 TL kesinti meydana gelecek. Bu durumda asgari ücretli bir çalışanın eline geçen net ücret 1300 TL yerine 1200 TL olacak.


45 yaş altında bulunan tüm çalışanların bireysel emeklilik sistemi’ne dahil edileceğini daha önce Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamıştı.  Bireysel emeklilik siteminden çıkmak için çalışanların en az 6 ay bu sistemde kalması öngörülüyordu. Meclise gönderilen tasarıda bahsi geçen sürenin 2 ay olarak düzenlendiği öğrenildi. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, son dakika gelişmelerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. Söz konusu gelişmeleri cep telefonunuza bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in iphone ve android uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net | Ankara