Emniyet Personeli

DİKKAT ! 10 Bin Polis Alımı (18.Dönem POMEM) Başvuruları için Son Gün!

DİKKAT 18. Dönem POMEM ( 10 Bin Polis Alımı) Başvurularda Son Gün!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kısa süre önce çıkılan 10 bin polis alımı ön başvurularında son güne girildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis memuru ihtiyacını karşılama amacıyla 10 bin polis adayı öğrenci alımı alınacak. Söz konusu alımlarda 9 bin erkek , 1000 kadın yapılacağı bildirilmişti.

Başvuru Süreci ve Başvuru Ücreti

Başvurular 8 Ağustos 2016 tarihinde başlamıştı. Ön Başvuru ücreti olarak 75 TL Halkbank atm ve şubelerinden yatırılabiliyor, yine başvuru ücreti için son gün bugün (19 Ağustos 2016). Mesai saati bitimine (17:00) kadar ön başvuru işlemlerini gerçekleştiren adayların ücretleri yatırmaması halinde başvuruları geçersiz sayılacak.  

Başvurular için Gerekli KPSS Puanı

10 Bin Polis Alımı için başvuruda bulunacak adayların 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olması, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puan veya üzerinde puan almış olması da gerekiyor.  Ön Başvuru işlemleri “https://sinav.pa.edu.tr/” adresi üzerinden yapılıyor. 
 

Bir Yorum

  1. başvuru işlemini yaptık ama üçreti çeşitli nedenlerden dolayı yatıramadık yatıramadık.lütfen bir kaç gün daha uzatılabilirmi

  2. Askerlik şartı kaldırîlsın bizde başvurabilelim lise mezunu yum her şey tamam askerlik engel vatansever olacak bende başvurabilelim Tüm yetkilillere sesleniyorum

  3. Vatanim icin bu gorevi yapmak istiyorum ne olur askerlik suresi kaldirilsin

  4. askerlik süresi neden 36 ay biraz daha uzatilamazmiydi bizde şansımız denemek isterdik