Emniyet Personeli

Özel Harekat Polisleri 15 Hafta Temel Eğitim Alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü  Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 10 bin özel harekat polisi alımı yapacak.

EN AZ LİSE MEZUNU ADAYLAR BAŞVURABİLECEK

Söz konusu alımlarla ilgili ufak detaylar kısa zaman önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilmişti. Buna göre Polis Özel Harekat alımlarına başvurularda KPSS şartı aranmayacak, en az lise ve dengi okullardan adaylar ilgili ilana başvurabilecek , ayrıca askerlik şartı ve yaş şartı da bulunuyor. Özel harekat polisi alımları ile ilgili tüm detayları kamupersoneli.net’in arama butonunu kullanarak bulabilirsiniz.

ÖZEL HAREKAT EĞİTİMLERİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün göz bebeği vatan savunmasındaki en kritik görevleri sırtlayan kahramanlarımızdan olan Özel Harekat Polisleri emniyet teşkilatı ve PMYO öğrencileri arasından gönüllülük esasına göre seçiliyor. PMYO ‘da eğitilen Özel Harekat Polisi adayları 15 haftalık bir temel eğitimden geçiyor , temel eğitim sona erdikten sonra adaylar yeteneklerine göre keskin nişancı, kuleci gibi eğitimler alıyor. Kısacası Özel Harekat polisi adayları yeteneklerine göre belirlenen 41 hizmet içi eğitimden geçiyor.

EĞİTİMLER MESLEK HAYATI BOYUNCA DEVAM EDİYOR 

Terör bölgelerine gidecek özel harekat polislerine 3 haftalık özel bir eğitim veriliyor.Bölge hakkında bilgilendirilen özel harekat polisleri canlı bomba, pusu gibi saldırılara karşı özel olarak eğitiliyor. Özel harekat eğitimleri meslek hayatı boyunca devam ediyor, değişen şartlara göre yeni eğitimler sürekli olarak personele aktarılıyor.

TÜRKİYE’NİN KAHRAMAN EVLATLARI

Özel Harekat Daire Başkanlığı 1983 ‘de kuruldu ve o günden günümüze kadar her türlü “özel operasyon” gerektiren durumlarda görev yapıyor. Özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgesindeki terör operasyonlarında büyük kahramanlık örnekleri sergileyen Özel Harekatçılar, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında çok büyük rol oynadı. Bölücü terör örgütü FETÖ’cülerin ilk hedeflerinden birisi olan Özel Harekatçılar 15 Temmuz’daki hain saldırıda vatan topraklarına verdiği yüzlerce şehide 47’sini daha ekledi…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lisans mezunlarında askerlik şartı kaldırılmalı. 28 yaş ve altında olan lisans mezunları zaten okullarından yeni mezun oldular veya kısa süre önce. Askerlik hizmetini yapmak içinde fırsatları olmadı. Yani Askerlik şartı Lisans mezunları için büyük engel..

  2. Lisans mezunları için askerlik şartının aranması pek doğal değil bence de.

  3. bayan alımı varmı .ve başvurular ne zaman başlıyor detaylı bilgi istiyoruz..

  4. Özek harekatlıkta eğitim Esnasında maaş veriliyor mu bilginiz var mı