Gündem

ABD: 'FETÖ Okulları Kapatılsın'

ABD, New York eyaletindeki FETÖ okullarına kapatılsın çağrısı yaptı. FETÖ şirketleri arasında kayıt dışı ve kanun dışı birçok ticari ilişki keşfedilmesi üzerine New York Eğitim Komisyonu tarafından FETÖ okulları ve şirketleri için soruşturma başlatıldı.

Para Transferi Yapıldı

FETÖ okulları için yapılan soruşturma sonucunda kanun dışı para transferleri yapıldığı ortaya atıldı.

Apple Eğitim Hizmetleri firmasının değil ayrıca bir başka FETÖ şirketi olan Tera Eğitim ve Bilim firmasının da bu okullarla karşılıklı kanun dışı para transferleri ve arazi satış mukaveleleri imzaladığı ortaya çıktı. FETÖ’nün okullarında tam 26.7 milyon dolarlık vurgun yapıldığı ortaya konuldu.

New York Eğitim Komisyonu’nun yapmış olduğu soruşturma ile, FETÖ’nün New York’taki sözleşmeli okullarındaki birçok yönetici ya da çalışan ayrıca Tera ve Apple firmalarında da yönetici durumunda ve bu kişilerin yönetim kuruluna seçilmelerinde hiçbir oylama yapılmamış durumda ki Amerikan yasalarına göre şirket yöneticilerinin atanmalarında mutlaka yönetim kurullarında oylama yapılması gerekiyor. FBI bu hileli ticari ilişkiler hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay’ın talimatı üzerine polis ekipleri bu sabah 2 ilde şüphelilere yönelik 13 adrese gözaltı operasyonu düzenlendi.

Kamupersoneli.net – ANKARA