Gündem

Ankara Adliyesinde 4 Bilirkişiye İş Yapmadıkları Halde Ödeme Yapılmış !

Ankara Adliyesi, önceki gün akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayıyla çalkalandı. Konu ile ilgili olarak Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre kapatılan Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde vekaleten yazı işleri müdürlüğü yapan Nahide Ö.Ş., taşradan gelen talimat evraklarına, önceden anlaştığı 1’i avukat 4 bilirkişiyi rapor hazırlamış göstererek sarf kararları yazdı.

YILLARCA DEVAM ETTİRİLDİ

Bu sarf kararlarının yapılmış olarak gösterilen işin karşılığının da çok fazla olduğu belirlendi. Söz konusu dosyalarda 4 bilirkişi hiç bir iş yapmamalarına rağmen sarf kararları üzerinden adliye mutemetliğinden kendilerine yazılan ücretleri tahsil etti. Söz konusu paralar Nahide Ö.Ş. ile bilirkişiler arasında pay edildi. Nahide Ö.Ş.’nin, özellikle avukat olan bilirkişi A.A. ile kurduğu bu çark, uzun yıllar devam etti.

1 MİLYON TL’DEN FAZLA VURGUN

Şüpheli Nahide Ö.Ş., talimat dosyalarına bilirkişi görevlendirmesi yaparak sarf kararları yazmakla kalmadı başka dolandırıcılık işlerinde de bulundu. Nahide Ö. Ş. sarf kararlarının yanı sıra olmayan talimat dosyaları da oluşturdu. Yani evrakta sahtecilik yaptı, sahte evrak oluşturdu. Kendi bilgisayarında oluşturduğu, taşradan gelmiş gibi gösterilen sahte talimat evraklarını UYAP’a yükleyen Nahide Ö.Ş., bu dosyalarda da yine anlaştığı bilirkişileri görevlendirilmiş gösterip sarf kararları yazmaya devam etti. Bu şekilde yazılan sarf kararları ile 5 şebeke üyesi, yalnızca 2016’da 1 milyon liradan fazla vurgun yaptı.

Adliyede yine bir dosyada sadece şüphelinin ifadesinin alınması talimatı vardı. Bu kapsamda bilirkişi görevlendirmesi ve ödeme yapıldığını fark eden zabıt katibi, durumu mahkeme hakimine bildirdi. Mahkeme hakimi de savcılığı arayarak durumu bildirdi.

DAHA YÜKSEK BEDELLERLE ÖDEME ALDILAR

Olayın bildirilmesi üzerine savcılık Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyaları incelemeye aldı. İlk incelemede en az 25 dosyada aynı isimlerin, vekaleten görevli yazı işleri müdürü Nahide Ö.Ş. tarafından bilirkişi olarak atanıp, yapılmış gösterilen işlerin karşılığından daha yüksek bedellerle ödeme aldıklarını tespit etti.

Söz konusu kişiler hakkında gözaltı kararı verildi. Kişiler gözaltına alınırken bir isim firar etti. Vurgunun miktarı ise dosyalardaki incelemenin tamamlanmasıyla ortaya çıkacak. Nahide Ö.Ş. ilk sorgusunda kendini “Psikolojik rahatsızlığım var” diye savundu

Kamupersoneli.net – ANKARA