Gündem

Ankara'nın Yeni Valisi Ercan Topaca Kimdir ?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok ilin valisi merkeze çekilmişti ve bazı illere yeni valiler atanmıştı. Bugün yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Hatay Valisi Ercan Topaca Ankara Valisi olarak atandı.

Ankaralılar yeni valileri Ercan Topaca’nın kim olduğunu merak ediyor. Kamupersoneli.net olarak Ankara Valisi Ercan Topaca ile ilgili derlemeleri sizler için yaptık.


15 TEMMUZ’UN KAHRAMANLARINDAN OLMUŞTU

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Hatay Havalimanı’nı kapatıp darbeci askerlerin uçuşunu engellemişti.

Valiler Kararnamesiyle Hatay’dan Ankara’ya atanan vali Ercan Topaca, “Asıl olan ülkedir, devlettir, milletin bütünlüğüdür. Biz de o yönde, kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde güzel Ankara’mıza hizmet edeceğiz. Bu ülkeye hizmet etmek, onun için çalışmak büyük bir onur” dedi.

Hatay’ı da çok sevdiğini, kentte severek hizmet ettiğini belirten Topaca, şöyle konuştu: “İnşallah ülkemizin başkenti, ikinci büyük kent Ankara’da da görevimizi, ülkemize, milletimize hizmet yolunda en güzel şekilde yapmaya devam edeceğiz. Asıl olan ülkedir, devlettir, milletin bütünlüğüdür. Biz de o yönde, kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde güzel Ankara’mıza, başkentimize hizmet edeceğiz. Bu ülkeye hizmet etmek, onun için çalışmak büyük bir onur bizim için.

Yeni görevine Kurban Bayramı sonrasında başlayacağını açıklayan Topaca, hizmetin yeri ve zamanı olmadığını dile getirdi. Topaca, hizmetlerini en güzel şekilde yerine getirmeye devam edeceğini kaydetti. Topaca, Hatay Valiliğine atanan Erdal Ata’nın da başarılı olduğunu, kente en güzel şekilde hizmet edeceğine inandığını sözlerine ekledi.


YENİ ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA KİMDİR?

1965’te Antalya Manavgat’da doğan Ercan Topaca, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Sayıştay Denetçi Yardımcısı olarak devlet memurluğuna başladı. Kaymakam adaylığı sınavını kazandıktan sonra Kırıkkale kaymakam adayı olarak atandı. Muğla-Milas, Eskişehir-Beylikova ve Çorum-Alaca ilçelerinde kaymakam vekili, Kastamonu-Azdavay, Diyarbakır-Çermik, Konya-Kulu ilçelerinde kaymakam olarak görev aldı. Topaca, 12 Kasım 1999 depremi sırasında bir süre Bolu Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

2000 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, sonra aynı Genel Müdürlük’te Daire Başkanı ve Genel Müdür oldu. 2004’te Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı’na atandı.

Düzce, Kocaeli ve son olarak Hatay Valiliği görevinde bulundu. Ercan Topaca 2014 yılından bu yana Hatay Valisi olarak görev yapıyordu.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Sayin valim yüce Allah'ın yüzü suyu hürmetine bana yardım edin şiddet mağduruyum kadin konuk sığınma evinde kalıyorum herhangi bir gelirim yok ailem esimden can güvenliği riskim var benim işim yok çalışmiyorum bana bir iş ve maddi destek istiyorum heray düzenli 460lira benim kişisel ihtiyaçlarim var ilaçlarim var parali aldigim harçlık yaparim benim sığınma evi 100lira veriyormus oda sizin tarafınizdan Ödeniyormus size başvuru coktur maddi olarak gerçekten hakikaten cenabi Allah sizi inandirsin ihtiyacim var bana yardım edin sayın valim sosyal Yardımlaşma vakfi Başkanlığıda bilgilerim var ne olur bir ilgilenin şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

  2. Sayın valim ben 42 yaşında dul bayanım 3 kız evkadım var 3 de okuyorlar evim kira 550 tl vermekteyim elektirik ve suyumu ödeyememekteyim evlatlarıma okul harçlıgı dahi 1 tl verememekteyim 2 kızım ve ben rahatsızım gazi üniversitesinde tedavi görmekteyiz valim maddi olarak yardım desteginizi beklerim aile bakanın bana. verdigi her ay 650 tl kirama yetmekte kış geldi gaz dahi alamıyorum sogukta oturmaktayım 3 evladımla valim ne olursunuz bana maddi yönden destek verin evlatlarımı öyle gördükçe içim yanyor ve parçalanıyor evlatlarınız varsa beni anlarsınız valim bir anne okul ihtitaçlarını ve harçlıklarını veremiyorsa Allha emanet olun

  3. Sayın Valim, Kocaeli valiliğiniz sırasında Gebze Kirazpınar güzeller mevkiinde benim arsama Hafriyat döküldüğünü size Gebze'de anlatmaya çalışmıştım çok yardımcı olmuştunuz. Bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var. Sağlıklı bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık olsun Kıymetli valim. Saygılar.

  4. Yeni görevinde başarılar diliyorum haberlerde adini duyunca okul zamanlarimiz çocuklugumuz aklima geldi seni böyle güzel makamlarda görmek gurur verici tebrikler hemşerim arkadaşim