Gündem

Bakan Ağbal Açıkladı: Trafik ve HGS cezalarında yeni dönem

Maliye Bakanı Naci Ağbal, e-Tebligat sistemi hakkında açıklamalarda bulunurken bu sistemi yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Bakan Ağbal, gelecek günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek konular arasında olan e-Tebligat sisteminin yaygınlaştırılması onaylanması halinde, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaşlara artık elektronik ortamda göndereceklerini aktardı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde, 

” 100 MİLYOMLARCA LİRA TASARRUF EDİLECEK”

“Önümüzdeki günlerde Genel Kurula gelecek teklifin yasalaşması halinde başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız olmak üzere ilk etapta Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer bazı kamu kurumları, idari para cezalarını vatandaşlarımıza e-Tebligat sistemi üzerinden ulaştıracak. Böylece hem vatandaşlarımız hızlı ve güvenli bir şekilde tebligatlarını alabilecek, mağduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masraflarından kurtulacak, 100 milyonlarca lira tasarruf edilecek. Vatandaşlarımızın bu sayede idari para cezalarını erken ödemeleri halinde yararlandıkları yüzde 25 oranındaki indirim haklarını kaybetme olasılığı da azalacak.”

” SİSTEM GÖNÜLLÜ KULLANIMA AÇIK”

“İnşallah yasanın yürürlüğe girmesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle protokoller yapacağız ve artık onlar da bu sistemi kullanmaya başlayacak. İlk başta sistemde kayıtlı olan vatandaşlarımıza bir bilgilendirme yapacağız ve ‘İdari para cezalarını da bu sistem üzerinden almak istiyor musunuz?’ diye soracağız. Burada vatandaşımızın onayı önemli. Bahsettiğim kurumlar, söz konusu tebligatlarını rızalarını beyan eden vatandaşlarımıza yapabilecek. Sistem gönüllü katılıma açık. Dileyen vatandaşlarımız, vergi dairelerimize giderek, sisteme kaydolabilecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çok yerinde bir karar bunu diger seylerdede yayginlasmasi lazim