Gündem

Bakan Soylu'dan Taşeron Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir ödül töreninde basın mensuplarına taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında açıklamalar yaptı. 
 
Basın mensuplarından Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soyluya taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında ki çalışmaları soruldu. Bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bakanlığımız ve Maliye Bankalığının yaptığı çalışmalar dışında kamuoyuna verebileceğimiz yeni bir gelişme maalesef yok, bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığının çalışmaları devam ediyor dedi.  
 
Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bazı işverenlerin taşeron işçiler arasında kayırma yaptığını ve bu kayırmanın hükümetin taşeron işçilere kadro verilecek vaadi sonrasında oluştuğunu belirtti. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı.  
 
Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu alt işverenlerin yanında çalıştırdıkları işçilerin değiştirildiği ve bu bağlamda yer ve mekan değişikliği yapıldığı ihbarları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza yapılıyor. Bizler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu konuda hakkaniyetsiz davranmayacak ve bu konu hakkında tevessülde bulananlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çaresiz kalmayacaktır. Bu bağlamda hem yeni çalışanlar ile ilgili olarak istismar ortaya konulacak hem de eski çalışanlar ile ilgili olarak istismar ortaya konulacaktır. Bu konuda değişiklikleri sağlamaya çalışan alt işverenler çok daha dikkatli olmalılar ve istismarlara imkan vermemelidirler dedi.