Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstifa Edecek Mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstifa Mı Edecek? Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi , Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti MYKY’da yaptığı açıklamayı kaleme aldı. Bilindiği gibi dün AK parti için tarihi günlerden birisiydi. T.C Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu il ve ilçe başkanı atama yetkilerinin tamamını MKYK’ya devretmişti.

Pelikan Dosyası

Olaydan hemen sonra sosyal medyada ve internet sitelerinde “pelikan dosyası” isminde bir internet sitesi olduğu haberleri ortaya çıktı ve söz konusu internet sitesinde Ahmet Davutoğlu açık hedef olarak gösteriliyordu. Söz konusu gelişmelerden sonra başbakanın parti grup konuşmasında neler söyleyeceği merak konusu haline gelmişti.

En Kısa Grup Konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti grup konuşmasında ( en kısa grup konuşması olarak kayıtlara geçti. Toplam 26 dakika sürdü) “nefsini ayaklar altına alıp her makamı elinin tersiyle itebileceğini, ancak hiçbir dava arkadaşının kalbini kırıp partinin yürekli kadrolarının yeise düşmesine izin vermeyeceğini” dile getirmişti. İnternet sitelerinde dolaşan haberlerin kaynakları için ise “sanal şarlatan” benzetmesini uygun gördü.

Henüz Karar Vermedim

Abdülkadir Selvi, AK Parti grup toplantısının hemen ardından toplanan MYK’de partililer tarafından “grupta yaptığınız konuşma istifa sinyalleri mi barındırıyor” sorusu üzerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Henüz karar vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanını hukuku benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve Ak Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olmayız” dediği dile getirildi.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net sitesinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek her türlü gelişme ve haberden her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz.