Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan Çok Sert Taciz Ateşi Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adıyaman Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş YPG mensuplarınca Türkiye tarafına taciz ateşleri yapıldığına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a bir gazeteci tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinden terör örgütü YPG mensuplarınca Türkiye tarafına taciz ateşleri yapıldığı hatırlatıldı. Ayrıca gazeteci yakın bir tarihte bölgeye yönelik kara harekatı planı olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şöyle konuştu;

“TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ”

“Suriye’nin kuzeyindeki terör oluşumlarıyla ilgili Türkiye’nin tavrı başından beri net ve açıktır. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü parçalayacak olan her türlü siyasi oldubittiye karşı tavır içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Ayrıca terör örgütleriyle uluslararası camia mücadele ederken diyelim ki DEAŞ’ı orada belli yerlerden çıkarırken onun yerine başka terör örgütlerini getirmenin hiçbir şekilde Suriye’nin geleceğine faydası olmayacağını, barışın sağlanmasına da en ufak bir katkıda bulunmayacağına başından beri ifade ediyoruz.

Ancak ne yazık ki başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bazı müttefiklerimizin YPG/PYD konusundaki şimdiye kadar çok da net olmayan tavırları Suriye’deki meseleleri belli bir noktaya getirmiştir. Bugün artık kendileri de YPG/PYD seçeneğinin kendileri için stratejik bir adım olmadığını, elleri mahkum olarak böyle bir tavır içerisinde olduklarını söylüyorlar ancak bizim için YPG/PYD, PKK’dan farklı bir oluşum değildir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA