Gündem

Çevre Bakanı'ndan Gündeme Dair Son Dakika Açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Anadolu Ajansı Editör Masası’nın konuğu oldu.

TERÖR HADİSESİNİ 15 TEMMUZ’DA BAŞLATMAK OLMAZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı :  Bu terör hadisesini sadece 15 Temmuz’dan başlatmak olmaz. Daha yakın tarihe bakacak olursak, haziran seçimlerinden önce bir plan yaptılar ! bu planda terör örgütünün siyasi örgütü olan parti , bağımsız adaylar olarak değilde, barajın üstüne çıkacak şekilde seçime girmesini istediler. %10 geçen bir parti AK partiden koparacak oylarla, AK Partiyi tek başınaa iktidara getirmemeyi amaçladılar. Ve bunu başardılar. Boyalı medya bu partiyi müthiş şekilde destekledi. Bizim bildiğimiz ulusalcı bir gazete tarafından bu PKK’lı katiller çicek çocuk gibi gösterildiler. İstanbul’da çok zengin yerlerden bile oldukça yoğun oy olarak AK Parti’yi iktidara getirmediler. AK Parti’nin iktidara getirilmemesi ile birlikte ne hedeflenmişti ? Koalisyona zorlamak, terörü azdırmak, terörün azdırdığı bölgelerde öz yönetim ilan edilmelerle her şeyi oldu bittiye getirmek. Tüm bunları hatırlayın gece yarısı iki polisimizin şehit edilmesi, bir binbaşımızın sokakta eşiyle şehit edilmesi, ardından özyönetim ilanları, çukurlar.

TEK DEVLET İSTİYORLARDI

Türkiye’nin güneyinde oluşacak bir koridorla akdeniz’de diğerleiryle birleşmek ve tek devlet kurmak istiyorlardı. Böyle gelişmeler neticesiyle ALLAH(C.C)’a hamdolsun ki Kasım seçimlerinde tüm bunlar sonlandı. T.C. hükümeti olaya el koydu, vatandaşta burada çok önemli devletin yanında yer aldı. Vatandaşın devletin yanında yer alması ile birlikte her şey değişti. O siyasi partiler artık o bölgelerde gezemiyorlar. Artık %90-94 oy aldıkları yerlerde vatandaş bunlara yüz vermiyor. Sonra FETÖ burada bir darbe girişiminde bulundu. İş birliği içerisinde oldukları o kadar ortada ki FETÖ ile PKK her şey görünüyor. Cumhurbaşkanlığı’mızın liderliğinde bir tarih yazdık. Rabbim şehit haberleri getirmesin. O Üst aklın ne kadar planı varsa alt üst oldu. Buradan hiç geri adım atmak yok. Bir taraftan teröristin kafası gözü kırılırken, diğer taraftan mazlum halkın yanında olmak bizim amacımız bu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 24 SAAT SÜPRİZ BEKLEYEBİLİR

Kabinedeki değişiklikler hakkında  Mehmet Özhaseki:” Bakanlıklar konusu bir takdir konusudur. Sayın Başbakan yakın çalışacağı kişileri kendisi seçer ve Cumhurbaşkanı’na sunar. Bu konuda takdirin nasıl geliştiğini bilmem çok mümkün değil. Herkes gibi bende basından öğrendim. En azından şunu da söylemem lazım, Türkiye gibi bir ülkede İçişleri Bakanlığı yapmak çok kolay değil.  İçişleri Bakanlığı hariç diğer bakanlıklar süpriz beklemez. İçişleri Bakanlığı 24 saat süprizler bekleyebilir. Ben başarılı buluyordum , inşallah hayırlısı olur, Süleyman bey’de çok sevdiğimiz bir arkadaşımız ona da başarılar diliyorum.”

11 MİLYAR TL’LİK MAL VARLIĞI MİLLETE GEÇTİ

Tabi KHK ‘ler ile nelere el konulacağı zaten ilan edilmişti. Okullar, vakıflar yurtlar dernekler, bunlara ait taşınmazlar, şirketler KHK içerisinde yer alıyordu. Ama o günlerde ben özellikle arkadaşları şunun için uyardım. Bu yazışmalar 81 il için yapılacağı için o illerin bazılarında unutulabilecek bazı isimler şirketler olabilir, bunlara dikkat etsin arkadaşlar dedim. KHK içerisinde ismi yer almadı diye bunların işlerini yapmasınlar, böyle bir mazeretle gelmesinler. Tüm tapu müdürleri ilçelerde herkesi tanır. Bu yapıya müzahir olmuş , bunların içerisinde içli dışlı olanları takip etsinler, polisle savcıyla irtibata geçsinler demiştim. Son aldığım rakamlarla hazineye 2 bin 514 taşınmaz devredilmiş. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 2 bin 183 adet devir gerçekleşmiş. Benim talimatımla tespit edilen taşınmaz sayısı bin 148 adet. KHK ‘de yer almadığı halde yakalanan taşınmazların adeti bu.  Tüm bunları topladığımızda 11 milyar TL’yi geçen bir mal varlığı hazine, devlet, millet adına devralınmış durumda.

ASKERİ ALANLARIN TAŞINMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Askeri alanlar ile ilgili gerçekleştirilmesi gereken projeler ile ilgili Özhaseki: “Askeri alanlar ile ilgili Sn. , Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafındaki çalışmayı çok bilmiyorum ama , şehir içlerinde ne kadar askeri alan var ? , bunların büyüklükleri ne kadar? ,nereye taşıyabiliriz gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyoruz. Askeri alanı taşıyacağımız zaman büyük istimlaklar söz konusu ise hazine alanlarını bulmamız lazım. Şehir içlerinde askerlik şubeleri var mesela , askerlik şubelerinin taşınmasına gerek var mıdır? , şehir içinde vatandaşlar gidip gelsinler. 

SÜRECEK…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA