Gündem

Çeyiz Hesabı Uygulaması Başlıyor ( Kimler Çeyiz Hesabı Uygulamasından Faydalanabilir )

AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden birisi olan ve kısa zaman önce torba kanun tasarısı kapsamında meclisten onay alan evlenecek çiftlere yapılacak çeyiz hesabı uygulaması için başvurular 16 nisan 2016 tarihi itibariyle başlayacak. Çeyiz hesabı uygulamasından yararlanmak isteyen çiftlerin evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca açılacak hesaba düzenli ödeme yapması ve 27 yaşını doldurmadan da ilk evliliğini gerçekleştirmesi gerekiyor.

16 Nisan 2016 Tarihinde Çeyiz Hesabı Uygulaması Başvuruları Başlıyor

AK Parti hükümetinin 1 kasım seçimlerinden önceki vaatlerinden birisi olan evlilik hazırlılığındaki çiftlere yapılacak çeyiz yardımı için geri sayım başladı. 16 Aralık 2016 ‘de Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik için ilk başvurular 16 Nisan 2016 tarihi itibariyle başlayacak. Söz konusu çeyiz yardımı uygulamasını merak bekleyen çiftler için ilk duyuru Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Aile Bakanlığı’ndan konuyla alakalı ilk duyuruda başvuruların 16 nisandan itibaren çeyiz yardımı anlaşması olan bankalarla yapılacak sözleşmeyle yapılabileceği belirtildi.

18 Yaşından Küçükler Çeyiz Hesabı Uygulamasından Faydalanabilir


18 Yaşından küçük vatandaşlar için veliler hesap açabiliyor.  Çeyiz hesabı için bankalarda tek bir hesap olması gerekiyor. Vatandaş bir bankadan söz konusu uygulamayı başlatabilecek, birden fazla bankada birden fazla çeyiz hesabı olmayacak. Çeyiz hesabı ödemeleri aylık , 3 aylık ödeme dönemleri şeklinde gerçekleşecek. Aylık ödemelerde alt sınır 100 TL, üst sınır ise 1000 TL olarak açuıklandı. Devlet katkısı ödemesi evlilik tarihindeki birikim tutarının %20’si olacak ve azami 5 bin TL’yi geçmeyecek. Evlilik için çeyiz hesabına devlet tarafından ilk ödeme söz konusu uygulamanın başlangıcından yani günümüzden 3 sene sonra 2019 yılında gerçekleşecek.

Kamupersoneli.net