Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karar Yargınındır Saygı Duymak Zorundasınız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları tarafından organize edilen vefa iftarı programına katıldığı. Katıldığı iftar programı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

”İSTİSMARLA ADALET ARANMAZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği yürüyüşe yönelik, ”Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel’in dediği gibi ‘Yollar yürümekle aşınmaz.’ Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz.” ifadelerini kullandı. 

”BU KARARA SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca yargının kararına saygı duyulması gerektiğini belirterek, ”Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız.” dedi. 

”BUNUN AKSİNİ DÜŞÜNENLER BEDELİNİ ÖDEYECEKLER”

”Biz, ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz, ülkemizi hendeklerle, çukurlarla aşanlar gibi her tarafı bombalarla, şunlarla, bunlarla tehdit edenler gibi, işte şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle her tarafı tahrik etmek suretiyle, biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi, hukuk standartları içinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik. 15 Temmuz’da hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde gördük ki milletimiz, devletine bütün gücüyle sahip çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet tanımıyoruz. Bunun aksini düşünenler bedelini ödeyecekler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA