Gündem

Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiler, Tutuklandılar!

Van’ın Başkale ilçesinde , Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle iki kişi tutulandı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ,  popüler sosyal paylaşım sitelerinden birisi olan Facebook üzerindeki hesaplar üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret dolu paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen M.D ve H.S Van Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medyada hakaret ettiği gerekçesiyle göz altına alınan şahıslardan bir tanesinin Van’ın Başkale İlçesinin Budak Köyünde ücretli öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Diğer şahsın ise terör örgütü propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve devlet büyüklerine hakaret ettiği öğrenildi.

Van Emniyet Müdürlüğü konu hakkında açıklamada bulundu. Van Emniyet Müdürlüğü Van’ın Başkale İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya sitesi facebook üzerinden hakaret ettikleri tespit edilip tutuklanan M.D ve H.S ile yaptığı açıklama şu şekilde Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından internet üzerinden yapılan açık kaynak araştırmalarında, Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden, ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, devlet büyüklerine hakaret ve terör örgütü propagandası’ yaptığı tespit edilen M.D. ile Başkale ilçesi Budak köyünde ücretli öğretmenlik yapan H.S. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alınmışlardır. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.D. ve H.S, tutuklanmıştır. 

Kamu ve gündem haberlerini, gelişmeleri ve çok daha fazlasını kaçırmamak için kamupersoneli android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net