Gündem

Diyarbakır'da Terör Mağdurları İftar Yemeğinde Buluştular

Diyarbakır’da terör örgütünün saldırıları sonucunda maddi ve manevi zarar gören vatandaşlar iftar yemeğinde buluştular. 

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğinde, Sur ve Bağlar ilçelerinde terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler bir araya geldi.

Bağlar ilçesindeki bir açık alanda partinin il teşkilatınca kurulan iftar çadırında verilen yemeğe, Sur ve Bağlar ilçelerinde terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Yaklaşık 200 kişilik yemek de terör mağduru ailelerin yaşadığı evlere dağıtıldı.

Burada açıklama yapan Akar, parti il teşkilatlarının bu yıl kurduğu iftar çadırıyla her gün yaklaşık 500 vatandaşa yemek verdiğini belirterek, bugün 500’ü çadırda, 200’ü de evlerde olmak üzere 700 kişiye yemek verdiklerini aktardı.

Terör saldırılarında mağdur olan Sur ve Bağlar ilçelerindeki vatandaşlar ile Suriyeli sığınmacıların iftar çadırından istifade ettiğini anlatan Akar, faaliyetlerini partilerinin İstanbul İl Teşkilatı ile birlikte yürüttüklerini açıkladı.

Akar, “Bu sene ciddi anlamda gıda yardımı dağıtacağız. Bunun dışında ilçelerde de iftar çadırı programlarımız devam etmekte. Öğrencilerimize yardımlarımız olacak. Bayram nedeniyle yoksul çocuklarımıza, yetimlerimize alış veriş çeki verme durumumuz olacak” şeklinde konuştu.

Terör mağduru vatandaşların mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Akar, şöyle devam etti.

“Devlet, hükümet, parti ve sivil toplum kuruluşları ile hayırseverlerle el ele bu yarayı sarmaya çalışıyoruz. Halk şiddet ve terör istemiyor. Hayatın normale dönmesini istiyor. Huzur ve güven istiyor. Biz de devlet olarak bu sözü veriyoruz. Halkımıza bu huzur, bu güveni sağlama sözü verdik. Yerine getirdik. İşte bugün, huzur ve güven ortamının sağlandığının göstergesidir. İnsanlar şehrin çeşitli yerlerinde gelip burada iftarlarını açıyorlar.”

Akar, çukur kazıp halkı mağdur edenlerin vicdanlarda mağdur olduğunu belirtti. 

Programa, partinin ilçe başkanları, partililer, engelliler ve vatandaşlar da katıldı.

Kamupersoneli.net / AA