Gündem

FETÖ'nün Darbe Girişimine Ortak Tepki

Diyarbakır ve Kars’ta meydanlarda toplanan 
çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları mensupları ile vatandaşlar 
FETÖ’nün darbe girişimine ortak tepki gösterdi.

Kars
Kars’ta da vatandaşlar, İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, tekbir getirerek, “Darbeye karşı omuz omuza, hainler halka hesap verecek” sloganları attı. Bazı vatandaşlar da zikir çekti.

Eylemi Kars Emniyet Müdürlüğünde takip eden Vali Rahmi Doğan, burada yaptığı açıklamada, sokaklara çıkan vatandaşlara teşekkür etti. 

Doğan, darbe girişiminde bulunanları kınayarak, “Dün akşam bu saatlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine, onun meşru hükümetine ve halkı tarafından seçilmiş cumhurbaşkanına karşı yapılmış bir darbe girişimi vardı. Biz bu darbe girişimini öğrendiğimiz andan itibaren önce emniyet ve jandarmamızı, MİT’imizi ve gerekli güvenlik tedbirlerini aldırarak sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti il başkanlarını devreye sokarak sokakları işgal etmeye karar verdik.” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların darbe karşıtlarına karşı dik durduklarını ifade eden Doğan, şunları dile getirdi:

“Bunlar tanklarıyla sokakları, parkları işgal etmek istediler ama yüce Türk milleti onlara bu fırsatı vermedi. Sarıkamış ve merkezdeki her iki tugayımız da bu darbe girişimine destek vermiştir. Bu destek sadece kendi eylemeleri değil, aynı zamanda civar illere moral ve motivasyon vermiştir. Gece boyunca yapılan görüşmeler, sizlerin sokakları tekrar ele geçirmesi, belediyemizin, siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte hareket etmesi, bunlara geri adım attırmıştır. Bugün çok kritiktir, dolayısıyla hep beraber sokaklarda olacağız, nöbete devam edeceğiz. Kars, nöbet tutmayı bilen ve şehit vermeyi bilen bir kenttir, ‘serhat’ kentidir. Bizim bilgimiz dışında herhangi bir hareket etmeye kimse kalkışmasın. Vatandaşların farklı ortamlarda sokaklarda olmasını istiyorum.”

Vatandaşlar, caddeleri terk etmeyerek, araçlarla konvoylar düzenleyerek şehirde Türk bayraklarıyla tur attı.

Kamupersoneli.net | AA