Gündem

Kışla'da Enfeksiyon Alarmı 828 Asker Etkilendi! 1 Asker Şehit Oldu

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında gözlemlenen enfeksiyon sonucu ve 828 askerin etkilendiğini ve bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Meydana gelen olay ile ilgili olarak 1.Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’ndaki askerlerin 23, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle acil servislere başvurduğu ifade edildi. 

828 ASKER ETKİLENDİ BİR ASKE ŞEHİT

Sağlık Bakanlığının kışlada meydana gelen enfeksiyon olayı ile ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde, “Bugün itibarıyla olaydan toplam 828 asker etkilenmiştir. 59 askerimiz yatarak tedavi görmektedir. Bir askerimiz yoğun bakımda ancak hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bir askerimiz bugün Merkez Efendi Devlet Hastanesinde vefat etmiştir. Vefat eden askerimize İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılacak ve kesin ölüm nedeni tespit edilecektir. Olay yerinde halen iki acil yardım ambulansı hazır bekletilmektedir. Şikayeti olan askerler oluşturulan 150 kişilik revirde sağlık ekiplerimizce değerlendirilerek müşahedeye alınmakta, gerekli görülenler hastaneye sevk edilmektedir.”

UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında gözlemlenen enfeksiyon sonucu bölgeye uzman bir ekibin gönderildiği açıklandı. Araştırma yapmak için bölgeye gönderilen ekibin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’ndan biri profesör 10 kişilik uzman ve ayrıca Manisa’da sağlık kurumlarından 5 doktor ile 5 hemşireden oluştukları açıklandı. 

 

Bir Yorum

  1. Nerde tarım ve gıda Bakanı artık Türkiye de birilerinin vefat etmesimi gerekir nerde kontroller hele Antalya 0 kontrol ver vergiyi ne istersen sat misali