Gündem

Marmara Üniversitesi Hocalarına Soruşturma Açıldı

Marmara Üniversitesi, sinema bölümü yüksek lisans programında adayların bazılarına torpil yapıldığının ortaya çıkması ile sınavları iptal etti.

Üniversite, ‘akademik rezalet’ e imza atan jürideki hocalar hakkında soruşturma başlattı.

Üniversitenin sosyal medya hesabı üzerinden duyurulan kararda:

“Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı, Sinema Tezli Yüksek Lisans programı mesleki bilgi değerlendirme ve mülakat sınavları rektörlük kararı ile iptal edilmiştir. Söz konusu sınavlar, rektörlüğümüz tarafından oluşturulacak sınav jürisince yeniden yapılacaktır. Sınav tarihi ve yeri başvuran adaylara duyurulacaktır. Rektörlüğümüz tarafından iptal edilen linas üstü sınavlarda görev alan jüri üyeleri hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Prof. Dr. Şükran Esen’in başkanlığını yaptığı jüri, mülakat sınavında başarılı öğrencilere sıfır puan vererek saf dışı bırakmıştı. Söylenenlere göre; önceden belirlenen isimlere mülakatta 100 puan vererek programa kabul edilmişlerdi.

Haksızlık yapıldığını düşünen adaylar ise sosyal medyadan isyan ederek, Marmara Üniversitesi Rektörü M. Emin Arat’tan sınavın iptalini istemişti.

İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükran Esen daha önce ihanet bildirisine imza attığı için ihraç edilen üç araştırma görevlisine de sahip çıkmış ve okul önünde “İhraç edilenlerin bilimsel çalışma dışında bir şey yapmadığı açıklamasını yapmıştı.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bu duruma şaşılacak birşey yok aynı olay 2016'da konya selçuk üniversitesi radyo,televizyon ve sinema bölümü sınavında gerçekleşti. 15 kişilik yüksek lisans kontenjanına yerleşenlerin hepsi konya selçuk üniversitesi mezunuydu. şaşırdık mı? hayirrr