Gündem

Terör Mağdurları Devlet Desteğiyle Geçiniyor

Son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaş yaşadığı yeri terketmek zorunda kaldı. Doğu ve Güneydoğu’daki terör olaylarından kaçan ailelerden bazıları Bitlis’e sığındı. Bitlis’teki terör mağdurları devlet desteğiyle geçiniyorlar.

Terör olaylarından kaçarak Bitlis’e gelen yaklaşık 300 kişi devletten maddi destek alıyor.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü terör mağdurlarına maddi destek veriyor.Bugüne kadar 59 bin lira destek yapıldı.

Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü (SHM) Emredin Aydoğan Bitlis’teki terör mağdurları için: “Amacımız özellikle okula giden öğrencilere yardımcı olabilmek. Kız çocuklarını okula gönderebilmek için verdiğimiz bir yardım. SHM’e vatandaşı, devletle buluşturan el olacaktır. Bu vesileyle vatandaşlarımıza aslında tespit odaklı değil de arz odaklı hizmet ediyoruz. SMH bünyesinde terör mağduru ailelere sosyo-psikolojik destek sunulması ve bu ailelerin periyodik takibi için ekip oluşturduk. Bu ekip haftalık ve aylık olarak düzenli şekilde vatandaşları ziyaret ediyor. Böylelikle sorunlar yerinde tespit edilip, çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşlarımızı bu anlamda mağdur etmeden devletle buluşturmanın gayreti içindeyiz.”dedi.

SHM’de Sosyolog Ferhat Polat ise: “Psiko-sosyal destek ekibimiz bu ailelerimizi hızlı şekilde tespit edip ihtiyaçlarını ve o içinde bulundukları tramvayı atlatmaları için hemen iletişime geçiyor. Aynı zamanda hane ziyareti gerçekleştiriyor. Kurum olarak devletimizin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde kendilerine sosyal yardım ve sosyal ekonomik destek adı altında nakdi yardım yapıyoruz. Aynı zamanda periyodik aralıklarla ailenin içinde bulunduğu psikolojik travmanın ciddiyetine göre ziyaret ederek psikolojik destekler veriyoruz. Terör mağduru ailelerin dertlerini dinliyoruz. Yalnız olmadıklarını devletin bütün imkanlarıyla emirlerinde olduğunu anlatıyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net