Gündem

TŞOF'dan Sürücülere Önemli Plaka Uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın sahte plakalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fevzi Apaydın OHAL kapsamında artık sahte plaka basan, satan, ikiz plaka veya sahte plaka takanlara birçok idari para cezası ve cezai müeyyideler uygulanmaya başlandığını belirtti. Fevzi Apaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Biz de devletimizin aldığı tedbirlere ek tedbir olsun diye mühürlerimizi darphanede hazırlattık.”

Plakadaki rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olmasının HGS’de yanlış ceza yazılmasına neden olduğunu ve ağır kusurlu sayılacağını ifade eden Fevzi Apaydın plakaların tek tip olacağını belirtti. Fevzi Apaydın’ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle oldu;

“BİRİNCİ DERECEN KUSUR SAYILIYOR”

“Son zamanlarda, terör, hırsızlık, gasp ve çeşitli ahlak dışı işlerde sahte mühürlenen ikiz plakalar kullanılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla yaptığımız çalışmada, plaka eğer yönetmeliğe uygun değilse, muayeneden geçirilmeyerek ve birinci dereceden kusur sayılıyor.”

Fevzi Apaydın açıklamasında sahte plakaların ortadan kalkması ve araç plakalarının tek tip olması amacıyla darphanede özel mühür hazırlattıklarını da dile getirdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA