Gündem

YAŞ'ta Albayların Terfi Şansı Yükseldi !

ALBAYLARIN TERFİ ŞANSI YÜKSELDİ

Geçen yıl YAŞ öncesinde, darbe girişiminde rol alan 149 general ve amiral TSK’dan ihraç edilmişti. Bazı komutanlar hakkında YAŞ’ta alınan emeklilik kararlarıyla birlikte, TSK’dan ayrılan general ve amirallerin sayısı 197’ye ulaşmıştı.

Bu kapsamda daha fazla albayın terfi ettirilmesi ve boşalan general ve amiral kadrolarının doldurulması kararlaştırılmıştı. Her yıl gerçekleştirilen YAŞ’ta ortalama 50 albay, amiral ve generalliğe terfi ederken geçen yıl yapılan YAŞ’ta bu sayı 99’a yükseldi.

Buna rağmen Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ndeki general ve amirallerin toplam sayısı 326’dan 196’ya geriledi. Bu çerçevede bugünkü YAŞ’ta da çok sayıda albayın terfi ettirilmesi bekleniyor.

YAŞ’IN YAPISI DEĞİŞTİ

TSK’da kurmaylık eğitimi alan subaylara generallik ve amirallik yolu açılıyor. ‘Sınıf subayı’ olarak adlandırılan kurmay olmayan albayların general olma olasılığı ise normalde çok düşük. Ancak general ve amiral kadrolarında yaşanan sıkıntı nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi ‘sınıftan’ albaylar da yüksek terfi şansına sahip olacak. Konu ile ilgili olarak Habertürk’ten Murat Gürgeh’in haberine göre YAŞ’ın yapısı değişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra değişen YAŞ’ın yapısı 14 asker 2 sivilden oluşurken artık 4 asker ile 10 sivilden oluşuyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA