Kamu Personelleri

ASDEP’te 28 İlin Sonuçları İçin Teşekkür Ederiz, Listeler Yayımlanmayacak Mı?

Aile Bakanlığı, 81 ilimize ASDEP kapsamında taşeron olarak personel alımı yapmaktadır. Bazı iller mülakatları tamamlarken, bazıları mülakatları sürdürmektedir.

Dün itibariyle de Aile Bakanlığı 28 ilin mülakat sonuçlarını toplu olarak açıkladı. (Tıklayınız) Ancak adaylar bir hususa itiraz etmektedirler.

28 İlin Başarılı-Başarısız Listesi Yok

Aile Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezinin hayata geçirdiği yeni sistemle ASDEP mülakat sonuçlarına TC Kimlik numarası ve doğum tarihi ile bakılmaktadır. Sonuçlarda bir puanlama yok, sadece  “asil” veya “yedek” yazmaktadır. Bir önceki ASDEP sonuçlarında il bazında asil ve yedek listeler açıklanmıştı, adaylar il bazında liste açıklanıp açıklanmayacağını merak etmektedir.

Kalan İller Ne Zaman Açıklanacak?

28 il sonuçlarında ASDEP personeli olamayan adaylar, diğer illerin sonuçlarının da açıklanmasını beklemektedir ancak halen mülakat yapmayan veya mülakat aşamasında olan iller vardır. Bakanlığın önümüzdeki süreçte ikinci bir duyuruyla işlemleri tamamlanan illeri de açıklaması bekleniyor ancak bazı illerin sonuçları Eylül ayını bulacaktır.

Özetle; ASDEP alımlarının taşeron olması doğru değildi ama ilanla personel alınması olumludur. Alımların KPSS’ye bağlı olarak yapılması olumludur ancak mülakat sistemi hiç de istemediğimiz bir uygulamadır. Bakanlığın ASDEP sonuçlarında il bazında asil ve yedek listeleri yayımlamayacağını düşünmekteyiz. Gereksiz polemik ve tartışmalara önlemek adına sonuçlara TC kimlik numarasıyla bakılması kararı alınmış olabilir ancak illerin yine de asil ve yedek listelerini web sitelerinde yayımlaması olumlu olacaktır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. listeleri açıklayamazlar çünkü dayı bulanlar kabak gibi görünecek