Kamu Personelleri

İçişleri Bakanlığı 1545 Büro Personeli Alımı Sonuçları Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı; Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere toplam 1545 adet sözleşmeli Büro Personeli  pozisyonlarına personel alımı mülakatlarının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmektedir.

Sözlü Sınavlar Nasıl Değerlendirilecek?

928 Lisans, 617 ön lisans büro personeli pozisyonları için 15-22 Mayıs’ta başvurular alınmıştı. 4 katı kadar adayın 3-14 Temmuz tarihlerinde mülakatları yapılmıştı. Yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı puan sıralamasına tabi tutulacaktır. Başarı puan sıralamasına göre oluşturulan Kesin Olmayan Giriş(Sözlü) Sınavı Başarı Listeleri Bakanlıkça belirlenecek tarihte (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek duyurulacaktır. Bölgesel Sınav Komisyonlarınca; Giriş(Sözlü) Sınavı Kesin Olmayan Başarı Listelerine itirazlar değerlendirildikten sonra her il için KPSS puan türüne göre ayrı ayrı ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve en fazla bir katına kadar yedek adaylar belirlenerek Kesinleşmiş Giriş(Sözlü) Sınav Sonuçları yine Bakanlıkça belirlenecek tarihte (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek duyurulacaktır. Giriş (Sözlü) Sınavı başarı puanı aynı olan adaylar; KPSS (B) grubu puan türüne göre, KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilerek ilan edilecektir. Giriş (Sözlü) Sınavından en az 70 puan almış olmak, Kesinleşmiş Giriş(Sözlü) Sınav Sonuçlarına göre asil ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için herhangi bir hak teşkil etmeyecektir.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Gümrük Bakanlığı, KYK, PTT gibi kurumlar da mülakatla personel alımı yapmıştı. Mülakatla alımlarda sonuç açıklama tarihleri ne yazık ki yoktur. Her kurum istediği zamanda sonuçları açıklayabilmektedir. İçişleri Bakanlığı’nın 1545 kişilik alımı mülakatları 18 gün önce tamamlandı. Sonuçlar tamamen Bakanlığın hızlılığına ve yavaşlığına bağlı olup temennimiz Ağustos ayı içerisinde atama sürecinin tamamlanmasıdır.

Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Nasıl olsa hepsi torpil. Torpili olanlar rahat onlar zaten merak etmiyo. Mülakatın torpil olduğunu herkes adı gibi biliyor ama kimsenin sesi çıkmıyor