Kamu Personelleri

KPSS'nin Yanında Uygulamalı Sınavla Orman Mühendisi Alımının Yürürlüğü Durduruldu

TMMOB Orman Mühendisleri Odasının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Orman Genel Müdürlüğüne KPSS (b) sınavının yanında “yazılı ve/veya uygulamalı sınavla” mühendis alımının yürürlüğünün durdurulduğu ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin detayları söz konusu duyuruda belirtilmiştir. Konu hakkında duyuruda şu ifadelere yer verilmiştir;

“OY ÇOKLUĞU İLE DURDURULMUŞTUR”

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin, 28.06.2016 tarih ve 29756 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. maddesi ile değiştirilen “EK MADDE 8 – Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır.” hükmü, Danıştay 12. Dairesinin 24.4.2017 tarihli kararıyla, Orman Genel Müdürlüğü yönünden yürütülmesi, “yazılı” sınava ilişkin kısmı bakımından oybirliği “uygulamalı” sınava ilişkin kısmı bakımından ise oy çokluğu ile durdurulmuştur.”

DANIŞTAY 12. DAİRESİNİN 12.04.2017 TARİHLİ KARARI

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. orman genel müdürlüğü orman mühendisi alımından da vazgeçmiş bu iptal durdurma kararları sonrası malesef olan biz genç mezun orman mühendislerine alım olmayacakmış çünkü ogm kpss yanında mülakat yapmadan mühendis almam diye tutturuyormuş…!!!

  2. orman genel müdürlüğü mühendisi alımı da yapmayacakmış kamupersoneli.net bunu da haber yap lütfen ogm kpss yanında mülakat yapmadan orman mühendisi almam diyormuş malesef…?!?

  3. orman genel müdürlüğü tekrardan mülakat için yönetmelik hazırlamayı düşünüyormuş eğer yönetmelik çıkaramazsa orman mühendisi almayacakmış hiç kamu personeli haber yap olan biz genç orman mühendislerine oluyor 2017 yılında hiç alım olmadı…?!?!

  4. danıştay 2 kere iptal etti orman genel müdürlüğünün yönetmeliğini en son bu uygulamalı sınav diye adını değiştirdiler sözlü yerine adı uygulamalı sınav ama mülakattan hiçbir farkı yokmuş arkadaşlardan duyduk şimdi buda iptal oldu ogm şimdi de orman mühendisi almayacakmış sanki çok alım yapıyordu da yazık gerçekten…!!!

  5. genç orman mühendislerinin yüzü ne zaman gülecek acaba alım yok alım ne yapacak bu gençler ya…?!?!

  6. Neden bu zulüm bize zaten az alim oluyor olanda mülakatı herkesin adil şekilde atılabileceği bir zaman yok mu gençler gençler diyorlar gençler işsiz bütün kutular alim yaparken kpss puanıyla (tapu gthb saglik) bize bu zulüm niye biz ne yaptık bu devlete sadece tek isteğimiz bırak 500 300 de olsa razıyız alim yok neden böyle önümüze ne diyorsunuz yıllarca emek verip okuduk orman bakanlığının başına inşaat mühendisi bir bakan getirilirse her taraf baraj orman muhendisinlerinden anlayan olmaz