Kamu Personelleri

TSK'nın sınırdışı harekatına katılan kamu personellerine tazminat ödenecek

6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan 680 sayılı KHK ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gittiği sınır dışı harekata katılan kamu görevlisine tazminat ödenecek.  Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev yapmak üzere görevlendirilen kamu personellerine tazminat verilmesi kararlaştırılmıştır. Verilecek tazminat miktarı, aylık 2 bin 881 lirayı geçemeyecektir.

Yine yapılan bir düzenlemeyle de, terör örgütleriyle ilgili 399’a tabi personelin sözleşmesinin feshedilmesi imkanı getirilmiştir. 399’a tabi çalışan personellere ayrıca güvenlik soruşturması da yapılacak.

İŞTE 680 SAYILI KHK’NIN İLGİLİ KISMI

MADDE 83- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesine (C) fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Ç) Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel (işçiler dahil), Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev yapmak üzere görevlendirilebilir. Bu madde uyarınca görevlendirilen personele, (30.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere görev süresince damga vergisi dahil hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat ödenir. Bunlara ayrıca, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödenen yol gideri dışında harcırah ödenmez. Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar, ödenecek tazminatın tutarı ile hangi hallerde kesileceği ve ödemeye ilişkin usul ve esaslar Başbakan onayı ile tespit edilir.”

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Millet suriyede 2 500 liraya catisirmi len. Canini disine takiyo oraya giden askerin sag geri donme ihtimali %30 sen kalkmis 2500 tazmjntat vs hikaye