Kpss A Memur Alım İlanları

Sosyal Güvenlik Kurumu 400 Kamu Personeli Alımında Son Gün

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan 400 Denetmen Yardımcısı alım ilanına başvurularda sona gelindi. İlanda talep edilen şartlara durumu uyan adayların başvuruları, bugün (31 Temmuz 2017) mesai bitiminde sona eriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alım sınavına başvuru yapacak adaylarda; ” 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak” şartları aranır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresinden 17-31 Temmuz 2017 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’ nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacak.

Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacak.

 Aday; başvuru formuna 4.5×6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecek. Başvuru esnasında ayrıca fotoğraf istenmeyecek. Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklar. Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacak. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecek.