Kpss

Hükümet Yetkilileri Memur Adaylarının Sesini Duymalıdır

 2016 KPSS ‘ye Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim düzeyinden yaklaşık 6 milyon memur adayı girdi.  Sonuçların açıklanması ile birliktede sınava giren adayları tercih telaşı sardı. Fakat DPB tarafından açıklanan KPSS 2016/2 kadro sayısı herkesi büyük hüsrana uğrattı.

İlk Merkezi Yerleştirme Bu Hafta Başlıyor 3 Merkezi Yerleştirme Kaldı
2016 KPSS puanıyla ilk merkezi yerleştirme 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak. Geriye 2017 ve 2018 yıllarında yapılacak üç merkezi yerleştirme kaldı. Bu atama döneminde memur adaylarına sınırlı sayıda kadro açılırken adaylar en azından bundan sonraki merkezi atamalarda umutlanmak istiyorlar. Tüm öğrenim düzeylerinde 85-90 puan alıp da işsiz kalacak memur adayları vardır. 

Bakanlara Büyük Görev Düşüyor
Maliye ve Çalışma Bakanlarına personel alımlarıyla ilgili büyük görevler düşmektedir. Bütçeyle verilen atama izinlerinin kullanımını tüm Bakanlar titizlikle takip etmelidir. Verilen atama izinleri sadece ilk atamada kullanılmamaktadır, naklen atamalarda ve istisnai kadrolara atamalarda da bu izinler kullanılmaktadır. Dolayısıyla kurumların kadrolarının ilk atamaya açılmamasıyla memur adayları büyük mağduriyetler yaşamaktadır.  

Özel Sektör Tecrübe Şartı Koyuyor

Her ne kadar Başbakanımız Binali Yıldırım, kamuya personel alımında kısıtalmaya gideceğiz dediysede bu kadar düşük karo sayısı geleceğini kimse beklemiyordu. Kamuya alımların kısıtlı olması, özel sektör iş ilanlarına yönelen gençlerin önüne çıkan “tecrübeli eleman” şartı milyonlarca işsiz genci çaresiz bırakıyor. Gençler işsiz, gençler umutsuz …


Kamupersoneli.Net Notu: Mevcut memurların haklarını Bakanlıklar ve sendikalar savunmaktadır. Referansı olanların bazıları istisnai kadrolara sınavsız atanmaktadır, bazıları da KPSS puanının yanında sözlü sınavla kamuya atanmaktadır. KPSS’den yüksek puan alıp da merkezi yerleştirme isteyen adayların mağdur edilmemesi gerekmektedir.


Kamupersoneli.net | Özel Haber 

Bir Yorum

  1. Lütfen bu tür haberleri daha çok yapın sesimizi duyurun öğretmen ve sağlık personeli atamalarından artık sinirlerimiz bozuluyor resmen üvey evlat muamelesi görüyoruz ne olur memur olmak için illa sağlık veya eğitim fakültesimi okumak zorundayız bizlerde bu devletin üniversitelerinde okuduk yeter artık ayıptır bu kadar insanın ahını almasınlar yeter….

  2. Biz laborant ve veteriner saglik okudukda ne oldu kadro yok birsey yok atanmak icin85 almak lazim onu alan bile atanamiyor dayaniyorum artik bu iskence ya boyle olacagini bilsem hic okumazdim ya bu ne bizimle dalga geciyorlar

  3. Attigimiz yorumlar bile gozukmuyor ya.Allahim nasil bir yerde yasiyoruz ne olur insanoglunun eline birakma bizi. ac tokun halinden gercekten anlamiyor Rabbim senden baska kimsenin adaleti yok.

  4. Açıktan alımlarda neden yaş sınırı var.kalksın..35 den sonrakilerin sınav hakkı var ama memurluk hakkı yok.bu nasıl bir çelişki

  5. Laborant tan iki seneonce sadece 4 kisi atandi.o kadar insan bosuna mi okuyor universiteyi madem iki yila bir 4-5 kisi alacaksiniz kapatin bu bolumu yada kadro yapin bu kadar insanlari kandiriyorsunuz. Sorumsuzluk ya bunlar o kadar cok hakkimiz yeniyor ki ya sesimizi duyanda yok.Biz devletin her istediginizi eksiksiz yapiyoruz siz neden sesimizi duymuyorsunuz.Halk milletin efendisiyse halkin sesini dinleyin. Bizi magdur etmeyin bu kadar genc insan var ya bu kadar insanin ahini aliyorsunuz.

  6. Bilgisayar teknoloji ve proğramlama ön lisans mezunları hep boşda neden, bizler boşunamı okuduk..işsizlikden bunalımdayız lütfen bizleride düşünün.

  7. Ben tarım lisesi veteriner sağlık teknisyeni mezunuyum.KPSS den 87 puan aldım atama yok.Meslek lisesi okuduğum için iyi üniversite kazanma şansım zayıf bugün işkura gittim hiçbir iş yok torpilli kro Türkçe konuşamayan işkur memuru karşımda göbeğini kaşıyıp iş yok diyor ben nabıyım?Zaten 7 göbekten fakiriz,15 Temmuzda yalakçıların yaptığı ortada dürüstler,vatanseverler kazanmıyor bu ülkede,gereğini yapın artık ey hükümet

  8. ya adam gibi kadro açın ya da KPSS kaldırın bu ne ya millette yazık.

  9. Çok çok rica edyurum yetkililerden yaş sınırı kaldırılsın. Ben 37 yaşındayım hiç bir yer beni almıyur