Kamu Personelleri

Maliye Bakanlığı: Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Açılmayacak

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir soru önergesi verildi. Verilen önerge Kurum içi gelir uzmanlığı sınavı açılmasına, insan kaynağı politikasına ve kariyer geliştirme imkanlarına ilişkin olarak belirtildi. Söz konusu soru önergesi Maliye Bakanı Ağbal tarafından yanıtlandı.

Söz konusu soru önergesi ve cevabının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. MHP Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul soru önergesinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a “Kurum içi Gelir Uzmanlığı sınavı açmayı, kurum içinde yetişmiş ve eğitimli insan kaynağınıza kariyerlerini geliştirme imkanı sunmayı planlamakta mısınız?” ve “Bakanlığınızın insan kaynakları politikalarını liyakat ve şeffaflık üzerine inşa etmek için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” sorularını sordu.

Sorulan sorulara Maliye Bakanı Naci Ağbal yazılı olarak cevap verdi. Maliye Bakanı Ağbal’ın yazılı soru önergesi cevabı ise şöyle;

“Söz konusu kanunların mezkur hükümlerinin geçerlilik süresi dolmuş olup mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde yeni bir Gelir Uzmanlığı sınavı açılması yönünde Bakanlığımızca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.”

“Diğer taraftan Bakanlığımız insan kaynakları politikasını liyakat ve şeffaflık esasları doğrultusunda yürütmekte olup önergenin 2 numaralı sorusuna ilişkin olarak 9 Eylül 2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gelir İdaresi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği Yönetmeliği ile Gelir İdaresi Başkanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda işlem tesis etmektedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER