Genel

Memurlar mazeret iznini nasıl kullanabilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar mazeret iznini nasıl kullanabilir? Mazeret izni ne zaman kullanılır? Mazeret izninin şartlar nelerdir? Memurlar tarafından en sık merak edilen konulardan birisi olan mazeret iznini Kamupersoneli.net olarak cevaplıyoruz.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile memurlara getirikmiş haklardan birisi de mazeret izni hakkıdır. Memurların hizmet yıllarına göre 10 yıl daha az hizmet süresi bulunan memurlara 20 gün, 11 yıl daha fazla hizmet süresi bulunan memurlar için ise 30 gün yıllık izin hakları vardır. Memurların yıllık izin haklarına ek olarak bir de yıllık 10 güne kadar mazeret izni hakları bulunmaktadır.

MAZERET İZNİ NEDİR?

Memurların amirleri tarafından kabul edilen ve geçerli bir mazereti olması durumunda izinli sayılabilmeleri mümkündür. Mazeret izinlerinin alınabilmesi için izin vermeye yetkisi bulunan amirlerin mazeret izni alırken soru ve sorma ve ikna olma şartları bulunmaktadır. Mazeret izni tüm memurlar için 10 güne kadar kullanılabilse de 20 güne kadar da uzatılabilmektedir. Fakat mazeret izinlerinde 10 günden sonra kullanılan her izin günü gelecek yılın yıllık izinlerinden düşülmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Onların yerine KPSS sen 60 100 net yapan ınsanlar var niye biz yokuz işsiz bize sıra gelmıcekmı