Mevzuat

Kamuya İşçi Alım Yönetmeliği Değişti

Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2017 tarihli sayısında, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre; kamu kurum ve kuruluşları işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda kurumdan talep etmek ve 8 inci madde hükümleri saklı kalmak üzere kurum tarafından gönderilenler arasından karşılamak zorundadır.

Kurum tarafından yapılan inceleme sonucunda mevzuata uygun olmadığına karar verilen talepler, kamu kurum ve kuruluşuna iade edilerek düzeltildikten sonra ilan edilir. Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerinin ulusal düzeyde verir. Kamu kurum ve kuruluşları geçici işçi taleplerini ilçe veya il düzeyinde ya da ulusal düzeyde yahut teşkilat yapıları veya faaliyetlerinin bölge düzeyinde olması halinde bölge düzeyinde verebilirler. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanmaması halinde il düzeyinde veya ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanmaması halinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir. Teşkilat yapıları ve faaliyetleri bölge düzeyinde olan kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde il veya bölge düzeyinde ya da ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde bölge düzeyinde veya ulusal düzeyde; bölge düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir.

Ulusal düzeyde yayımlanan EKPSS ve KPSS kapsamında işçi taleplerinin karşılanamaması halinde KPSS ve EKPSS şartı aranmaksızın ulusal düzeyde yeniden ilan çıkılır. 

Yayımlanan yönetmeliğin tam metni şöyle:

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA