Mevzuat

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

30 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de, Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yayımlandı.

Lisansüstü Programlara Öğrenci Alımı

Buna göre; Lisansüstü eğitim-öğretim programlarına öğrenci alımı ve kontenjanlar anabilim/anasanatdalı kurul kararı dikkate alınarak EYK tarafından belirlenir. Son başvuru ve sınav tarihleri EYK’nın kararı ile belirlenerek, ilân edilmek üzere her yarıyıl öncesinde Rektörlüğe bildirilir.

Lisansüstü eğitim-öğretim programlarına başvuracak adaylar, ilânda belirtilen başvuru süresi içinde, istenen belgelerle birlikte enstitüye başvurur.

Yatay Geçişle Öğrenci Alımı

Başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programlarından, yatay geçiş yapmak istediği programın başvuru şartlarını taşıyan, bilimsel hazırlık veya yabancı dil hazırlık programları hariç, en az bir yarıyılı başarıyla tamamlamış öğrencinin enstitünün eşdeğer lisansüstü programına yatay geçişi, ilgili anabilim/anasanat dalı kurul kararı ve EYK’nın onayı ile kabul edilebilir.

Özel Öğrenci Alımı

Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrencilik ilgili programda doğrudan derece elde etmeye yönelik bir eğitim olmayıp süresi iki yarıyılı geçemez. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Lisansüstü Programlara Öğrenci Kaydı

ğrenci kayıt işlemleri, akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri kayıt tarihi sonuna kadar enstitüye vererek kayıtlarını yaptırmaları gerekir. Kesin kayıt işlemlerinde, başvuruda istenen belgelerin asılları veya enstitü tarafından onaylı örneklerinin sunulmaması durumunda kesin kayıt işlemleri yapılmaz.