Öğretmen

PICTES 5 Bin 960 Öğretici Alımı Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi kapsamında Mart ayında 2 bin 338 öğretici alımının yapıldığı ifade edildi. Bu kapsamda Aralık ayında yapılan alımlarla beraber 5 bin 960 öğretici alımı gerçekleştirildi.

Yayımlanan açıklamaya göre;

3 BİN 622 ÖĞRETİCİ ALIMI YAPILMIŞTI

Projenin öncelikli olarak yürütüldüğü 23 ildeki Suriyeli öğrencilerin eğitime erişiminde, öğretici ihtiyacının karşılanmasına yönelik 2016 yılı Aralık ayında 3 bin 622 öğretici alımı gerçekleştirildi ve göreve başlatıldı.

TOPLAM 5 BİN 960 ÖĞRETİCİ ALIMI YAPILDI

Mart 2017’de ikincisi yapılan geçici öğretici alımlarına 11 bin kişi başvuru yaptı. Alımlar KPSS puanları ve gerçekleştirilen mülakatlar dikkate alınarak yapıldı. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, KPSS puanlarına göre belirlediği mülakata 4 bin 156 aday hak kazandı. Mülakat sonucunda bin 846 Türkçe öğretici ve 492 rehberlik danışmanı alımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen alımlarda, toplamda 5 bin 960 geçici süreli öğretici istihdam edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA