Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısında Neler Konuşuldu?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti öncesini hatırlamak isteyenler muhalefet partilerimizin bugünkü haline dikkatlice baksın. Resmen iç çekişmelerle enkaz altında kalmış vaziyetteler. AK Parti siyaseti işte o yüzden bir itibar siyasetidir, AK Parti, siyasete kalite getirmiştir, AK Parti ile beraber siyaset Türkiye’de itibar kazanmıştır. Toplumsal mühendisler, demokrasiye ayar yapmaya çalışanlar, siyaseti istedikleri gibi dizayn etmeye çalışanlar AK Parti’den sonra işsiz kalmışlardır.” dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen partisinin 110. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin sadece 15 ay sonra 3 Kasım’da tek başına iktidar olduğunu ve o tarihten bu tarafa Türkiye’nin güven ve istikrar içinde büyüdüğünü bildirdi. 

Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne devam ettiğine işaret eden Yıldırım, tüm siyasi rakipleri enerjilerini birbirini tüketmek için harcarken, AK Parti’nin toplumsal desteğinin bir sonraki seçimde de artarak devam ettiğini belirtti. Geçen süre içinde AK Parti’yi iktidara taşıyan ruhun, kimliğin hiç değişmediğine vurgu yapan Yıldırım, “Biz kendimiz için değil, millet için siyaset yapıyoruz. Çünkü AK Parti siyaseti, milletin siyasetidir. O yüzden aramızdaki muhabbet nefsani arzulardan, ihtiraslardan aridir. O yüzden bizim hareketimize kavga değil, muhabbet hakimdir. Bu parti belli bir siyaset esnafının değil, milletin partisidir. 79 milyon vatan evladının partisidir. Mühür milletindir, karar milletindir.” ifadesini kullandı. 

AK Parti’de bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, il ve ilçe başkanlarının hep aynı istikamete baktıklarına değinen Başbakan Yıldırım, AK Parti siyasetinde hiçbir kimsenin asla kişisel hesabının olmayacağını dile getirdi. Milletin desteğinin 1 Kasım seçimlerinde de devam ettiğini aktaran Yıldırım, Türkiye’yi siyasi istikrarsızlıktan kurtaran, siyasete itibar kazandıran bu başarının önce Allah’ın lütfu sonra da AK Parti, ak teşkilatının eseri olduğunu belirtti. Yıldırım, teşkilatı kutlayıp, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Yıldırım, AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümüne çok az bir süre kaldığına dikkati çekerek, AK Parti’nin 15 yılda destanlar yazdığını, milletin doldurduğu karne notunda ise üstün başarı, takdir ve teşekkürün yer aldığını bildirdi.

Kara propaganda makinelerini dinlemeyen millete şükran borçlu olduklarını ifade eden Yıldırım, kendilerinin millet ile aralarında köprü olan AK Parti teşkilatlarına minnet borçlu olduklarını söyledi.

Yıldırım, bu hareketin tepeden tırnağa bir bütün olduğunu, bu bütünlüğün korunması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin hukukunu korumak, istikbalini savunmak, istiklalini savunmak bu harekete bağlıdır. AK Partisiz bir Türkiye, kolsuz, kanatsız bir kuş gibidir. Bunu denediler, bunu istediler ama çok şükür ki muvaffak olamadılar. Muhtıra verdiler, kaçmamızı beklediler ama milletin emanetini omzunda hisseden AK Parti kadroları, demokrasi düşmanlarının heveslerini kursaklarında bıraktı. Şapkasını, ceketini alıp gidenlerden olmadı. Demokrasiyi, hukuku, devletinin kapısını, burçlarını evelallah aslanlar gibi koruduk, tek bir geri adım atmadık, çünkü bizim başımızda Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı.”

Türkiye’ye tuzak kuranların, “Erdoğansız bir Türkiye, AK Partisiz bir Türkiye” hayal ettiklerini, AK Parti’yi zaafa uğratarak, Türkiye’yi dize getirmek istediklerini ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan Yıldırım, bundan sonra da bunu asla başaramayacaklarını belirtti. 

“AK Parti öncesini hatırlamak isteyenler muhalefete baksın”

AK Parti’nin milletten aldığı güçle yoluna kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti öncesini hatırlamak isteyenler muhalefet partilerimizin bugünkü haline dikkatlice baksın. Resmen iç çekişmelerle enkaz altında kalmış vaziyetteler. AK Parti siyaseti işte o yüzden bir itibar siyasetidir. AK Parti, siyasete kalite getirmiştir. AK Parti ile beraber siyaset Türkiye’de itibar kazanmıştır. Toplumsal mühendisler, demokrasiye ayar yapmaya çalışanlar, siyaseti istedikleri gibi dizayn etmeye çalışanlar AK Parti’den sonra işsiz kalmışlardır. Millete parmak sallayanlar, tepeden bakanlar, vatandaşa ‘bugün git yarın gel’ diyenler artık siyaset sahnesinde yok olmuşlardır. Türkiye hiç ama hiç o günlere bir daha dönmeyecek. Milletimiz rahat olsun. ‘O günler geri gelsin’ diye çırpınanlar, boşuna hayal kuruyorlar.”

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin “emek, umut, alın teri, akıl teri, üretim” demek olduğunu ifade etti. AK Parti ile korku ile karamsarlığın yok olduğunu, yerine umut ve güven geldiğini, AK Parti sayesinde Türkiye ekonomisinin, milli gelirinin üç kat büyüdüğünü aktaran Yıldırım, Türkiye’nin AK Parti kadroları sayesinde karanlık girdaptan çıktığını, dev projelerle tanıştığını söyledi. 

Bugün dünyada başarılı 10 büyük projesinden en az üçünün Türkiye’de gerçekleşmesinin haklı bir başarı olduğuna değinen Yıldırım, AK Parti’nin siyaset öznesini vesayet odakları değil, milletin oluşturduğunu bildirdi.

Yıldırım, partililere seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, AK Partili kadrolara şöyle seslendi:

“Siyasi tartışmalar ne olursa olsun, Ankara’nın, meclisin liderleri ne olursa olsun gerilim isteyenler, kavga isteyenler ne derlerse desinler sizin gözünüz milletten, vatandaştan, kulağınız milletten ayrılmayacak. Milletimizin, vatandaşımızın arasında hiçbir ayrım yapmadan herkese gideceğiz, herkesin elini sıkacağız, herkesin hatırını soracağız. Hizmette asla ve asla ayrımcılık yapmayacağız. Ayrımcılık AK Parti’nin en büyük kırmızı çizgisidir. Bu çizgiyi çiğneyen, asla ve asla AK Parti kadroları içerisinde devam edemez. Bizim vazifemiz, halka hizmet, hakka hizmettir. Bunu asla unutmayacağız. Gönül bağımızı, göz temasımızı asla ve asla vatandaşımızdan koparmayacağız. Belediye başkanı olarak, il başkanı olarak ilçe başkanı olarak hepinizin huzurunda vatandaşımızın huzurunda adeta el pençe divan duracağız. Tek merci millettir, millete hizmettir. AK Parti’nin milletle irtibatı koparmaması gerekir. AK Parti’nin tek kaynağı, tek dayanağı millettir, dolayısıyla bağlarımızı asla milletle koparmayacağız.”

Kamupersoneli.net | AA