Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Açıklamalarda Bulundu

Selin Sayek Böke, Kolejli İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “3. Kolejli İş Dünyası Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin siyasetin kıskancına hapsedildiğini belirterek, “Türkiye inanılmaz bir toprağa sahip. Bu toprak her köşesinde ayrı bir farklılık üretebilirken, aynı zamanda 58 ülkeye 4,5 saatlik bir uçuşla ulaşabilen, bu 58 ülkede 1,5 trilyon insana erişebilen, bu 58 ülkede 21,6 trilyonluk pazara erişim imkanı sağlayan bir coğrafyada yaşıyoruz. Şimdi bize düşen bu coğrafyayı yeniden birleştirmek, bize düşen bizi bölen siyasi dile hayır demek.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin ciddi ve riskli bir dönemden geçtiğini, bu risklerin en önemlisinin de siyasi olduğunu savunan Böke, “Siyasetteki önemli riski de sert siyasi dil oluşturuyor.” dedi. 

CHP’li Böke, en son yapılan anketlerde Türkiye’de vatandaşın yüzde 80’ninin kendisiyle aynı partiye oy vermeyenlerle iş yapmak istemediğini ortaya koyduğunu, bu sorununun çözümünün de yakınlaştırıcı siyasetten geçtiğini aktardı.

Toplantıya, MHP MYK Üyesi Osman Cem Kazmaz, Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Kolejli İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çınar ile çok sayıda davetli katıldı.

AA | Kamupersoneli.net