Sınavlar

25 Haziran LYS Soruları , Cevapları , Yorumları ( 2016 LYS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?)

 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (2016 LYS) Maratonu Sona Eriyor

Üniversiteye giriş için ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (2016 LYS) maratonu 25 Haziran 2016 (bugün) yapılan LYS 2, ve LYS 5 ile devam etti. 2016 LYS 2, 2016 LYS 5 için sınav öncesinde ve sonrasında değerli ziyaretçilerimizden tüm yorumları aldık. 18-19 Haziran tarihlerinde yapılan LYS 1 , LYS 4 sınavlarında olduğu gibi sınavlara ait  sorular ve cevaplar pazar günü ÖSYM resmi internet sayfasından yayımlanacak.


LYS Heyecanı Bugün de Devam Etti

Lisans yerleştirme sınavları heyecanı son sürat devam ediyor. Geçen hafta yapılan LYS 1 ile LYS 4 sınavlarından sonra bu hafta yapılacak 3 sınav ile LYS maratonu son bulacak.

LYS 2 ‘de Çelişkili Sorular Mı Vardı?

LYS 2 (Fen Bilimleri) bugün sabah saat 10:00’da başladı ve tek oturumda uygulandı. LYS 2 (Fen Bilimleri) heyecanı yaşayan adaylar 135 dakika süren sınavda fizik, kimya ve biyoloji sorularına yanıt verdi. Her dersten 30 soru adaylara yöneltildi.  Öğleden sonra yapılan LYS 5 (Yabancı Dil ) sınavı ise saat 14:30’da başladı ve diğer sınav gibi tek oturumda gerçekleşti. LYS 2 sonrası adaylar kamupersoneli.net ‘e yaptıkları yorumlarda sınav içerisindeki bazı sorularda çelişkili sorular olduğunu iddia ettiler.

LYS 5 İngilizce, Fransızca ve Almanca Yapıldı

LYS 5 yabancı dil sınavı almanca , fransızca ve ingilizce dillerinde gerçekleşti. LYS Yabancı dil sınavında her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunuyordu. LYS 5 ( Yabancı Dil Sınavı )için başcuruda bulunan adaylar başvurularında belirttiği dillerden LYS 5 ( Yabancı Dil Sınavı )heyecanını yaşadılar.  LYS 5 120 dakika sürdü. 2016 LYS için 1 milyon 73 bin kişinin başvurduğu biliniyor. LYS 1 için 863 bin kişi, lys 2 için 460 bin kişi, lys 3 için 857 bin kişi, LYS 4 için  517 bin kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

LYS 3 ile LYS heyecanı Sona Erecek

Yarın (26 Haziran 2016) LYS 3 heyecanı yaşanacak. 857 bin kişinin başvuruda bulunduğu LYS 3 Türk Dili ve Edebiyatı testli ile Coğrafya testlerini barındırıyor. Türk Dili ve edebiyatı testinde adaylara 56 soru sorulacak. LYS 3 de coğrafya testinde ise adaylara 24 soru sorulacak.

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM Sınav Takvimine göre LYS sonuçları 18.07.2016 tarihinde açıklanacak. LYS sonuçları açıklanır açıklanmaz siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz. LYS hakkındaki tüm görüş ve sorularınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Lisans yerleştirme sınavı sonuçlarını merakla bekleyen adaylar kadar sınav sonuçları kadar önemli olan bir diğer unsur soru ve cevaplar oluyor. LYS soru ve cevapları açıklandığında yine cep telefonunuza bildirim alabilmek için kamu personeli android uygulamasını indirmeyi unutmayın.

LYS Yorumları

Lisans yerleştirme sınavlarına ait tüm gelişmeleri sizler için yakından takip ediyoruz. Sınavlara ait yorumları, soruları ve cevapları sayfanın altında bulunan bağlantı linklerini ziyaret ederek inceleyebilirsiniz. Günün LYS’lerine ait sorular hakkında tartışmalar ve çok daha fazlası ilgili sayfalarda barınmaktadır.

LYS Puanları Nasıl Hesaplanır?

LYS Puan hesaplama için oluşturulan çeşitli siteler mevcut ilgili internet sayfasını aşağıda bulunan linkler vasıtasıyla kontrol edebilirsiniz…

LYS Soruları ne zaman açıklanacak?

25 Haziran 2016 LYS soruları ve cevapları ÖSYM resmi internet sayfasından 26 Haziran 2016 tarihinde saat 16:30’da açıklanacak. 


Kamupersoneli.net | Ankara