Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS Şartsız Personel Alımı Devam Ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınav esasına göre personel alınacağını açıkladı.

Yayımlanan ilana başvurular, 11 Mayıs 2017 tarihinde başlamıştı ve devam ediyor.

Personel alımları Avukat, Mimar ve Mühendis kadrolarında yapılacak. Toplam 28 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Başvuru yapacak adayların hem genel şartları hem de pozisyonlara göre özel şartları taşımaları gerekiyor. Adaylarda aranılan genel şartlar şöyle:

Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak, ülkenin her yerinde görev yapmasına engel sağlık durumu olmamak, son başvuru günü itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak genel şartlarına haiz olmak gerekmektedir.

Alınacak personeller; Ankara, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de görevlendirilecek. 

Başvuru esnasında; başvuru formu, beyan belgesi, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu, özgeçmiş, Avukatlık ruhsatname örneği, diploma örneği sisteme kaydedilecek.

Her aday sadece bir unvan için başvuru yapabilecek. Talep şartlarına durumu uyan adayların başvuruları http://www.csb,gov.tr adresi üzerinden yapılacak. 11 Mayıs 2017’de başlayan personel alımı başvuruları, 25 Mayıs 2017 günü mesai bitiminde sona erecek. 

Başvuruların sona ermesinin ardından, başvuru sonuçlarına göre sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanacak. 

Sınav Süreci

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların, yapılacak sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden 70 puan almış olmaları gerekiyor. Sözlü sınav konuları ise şöyle:

* Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan)

* Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan)

* Liyakat, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan)

* Özgüven, ikna kabiliyeti ve inandırıcılık (10 puan)

* Genel yetenek ve genel kültür (10 puan)

* Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık (10 puan)