Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) Sözleşmeli Personel Alımı İçin Özel ve Genel Şartlar Açıklandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli personel alımıyla ilgili duyuru resmi internet sitesinden yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 5-6 Temmuz 2014 tarihinde yapılan KPSS sonuçlarına göre , Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere 1677 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Tercih işlemleri 26 nisan 2016 tarihinde başlayacak ve 2 mayıs 2016 tarihinde sona erecek. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 566 Sözleşmeli Veteriner Hekim ve 1111 Sözleşmeli Mühendis Alacak
 

Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1111 Mühendis, (550 Ziraat, 400 Gıda, 80 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 71 Harita Mühendisi) 566 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 1677 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, personel alımı için başvuru şartları şu şekilde belirtilmiş ; 657 Sayılı kanunun 4/b maddesindeki, aynı kanunun 48’inci maddesinin  A Fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 inci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile yürürlşüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların Ek 1’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekir. Adayların Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir emekli aylığı almaması ve 65 yaşını doldurmamış olması, Başvurma için genel ve özel şartları yerine getirmesi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Özel Şartlar 

Başvurular için özel şartlar şu şekilde belirtilmiş.  Mühendis ve Veteriner hekim pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak, bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır. Sağlık bakımından mühendis ve Veteriner hekim olarak çalışmasına engel halinin bulunmaması, KPSS 2014 Lisans sonuçlarına göre KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak

Bir Yorum

  1. Sağlıklı üretim yapılan yerlerde, Merdiven altı gıda üretiminin yapıldığı yerlerde, gıda satışlarının yapılan yerlerin denetiminde gıda mühendisi çalıştırılmış olsaydı. Kaçak gıda üretimleri üretn merdiven altı imalat yerleri ortadan kalkar, kalite gıda üretimi ve tüketimi ile halkımızın sağlığı ön plana çıkmış olur. sağlıklı insan demek sağlıklı toplum demek sağlıklı ülke demek işte bunun için atanacak gıda mühendislerin sayısı daha fazla olmalıdır.

  2. çok haklısın kardeşim. Bu ülkede herkes kendi işini yapsa kardeşim bu ülke bir bu kadar daha büyür. Gıda denetçiliğini ancak bir gıda mühendisinin yapabileceğini en kısa zamanda anlarlar inşAllah. Bir yere adalet gelmedikçe orası düzelmez. Sesimizi duyuralım arkadaşlar. Biz, Gıda Mühendisleri olarak adalet istiyoruz…