Kamu Personelleri

Elektrik Elektronik Mühendisleri Kamuda 3500 Atama Bekliyor

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş adaylar KPSS’den yüksek puanlar almalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarına atanmayı bekliyorlar. Kamupersoneli.net olarak adaylarımızın taleplerini gündeme getirmeye devam ediyoruz ve bu konu hakkında detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz..

‘YETKİLİLERİN BİR ADIM ATMASI BEKLENİYOR’

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş adaylar kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde atama sayılarının çok düşük olduğunu ifade ettiler. Bu konu hakkında adaylar kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin bir adım atması gerektiğini ifade ettiler. 

Adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından son gerçekleştirilen merkezi atamalara vurgu yaptılar. Bu bağlamda adaylarda Elektrik Elektronik Mühendisliği için ayrılan kontenjan sayısının az olduğunu ve KPSS’den almış oldukları yüksek puanlara rağmen atanamadıklarını ifade ettiler.

ATAMA SAYILARI

Elektrik Elektronik Mühendisliği kapsamında KPSS 2017/1’de 4611 nitelik kodu ile 142 atama, KPSS 2017/2 merkezi atamalarda ise 4461 nitelik kodu ile 108 atam ve KPSS 2018/1 merkezi atamalarında Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne 4461 nitelik kodu ile toplam 16 atama yapıldı. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan adaylar sosyal paylaşım platformları üzerinden paylaşım yaparak ve sitemize geri bildirim göndererek taleplerini belirttiler. Buna göre adaylar atama sayısının çok az olduğunu belirterek kamu kurum ve kuruluşlarında en az 3500 kadro açılmasını istediler. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. serhat karama çok teşekkür ederiz. adamsınız!
    #eemkadro #eem3500atama

  2. Başta serhat karaman olmak üzere tüm kamupersoneli ailesine teşekkür ederiz bir kere daha sesimiz duyurdunuz Allah razı olsun

  3. Mühendisin düzen kuramaması mühendisin kendi sorunu gibi gözüksede uzun vadede ülkenin geleceği daha kötüye gidiyor bu durum daha fazla görmezden gelinemez!Teşekkürler.

  4. Kamupersoneli.net ailesine 'sesimiz' oldukları icin cok tesekkur ederiz