Gündem

KPSS Davasında Flaş Gelişme 51 Kişi Daha Gözaltına Alındı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması davası devam ederken , Ankara merkezli 24 şehirde operasyon düzenlendi ve 51 kişi gözaltına alındı.

2010 yılında gerçekleşen KPSS sınavının sorularının sızdırılması davası devam ediyor. 2010 yılında KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla başlayan soruşturma kapsamında 3227 şüpheli tespit edilmişti. 3227 Şüpheliden 230’u hakkında daha açılmış 54 kişi tutuklanmış , 23 kişi hakkında tahliye kararı verilmişti.

24 Şehirde Eş Zamanlı Operasyon Başladı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması davası sürerken Savcı Yücel Erkman yeni bir operasyon için düğmeye bastı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması davası kapsamında 24 il de eş zamanlı başlatılan operasyonlarla 51 kişi daha gözaltına alındı.

21 Mart 2016 Pazartesi günü başlayan KPSS sorularının sızdırılması davası kapsamında 54 tutuklu 230 kişi yargılanıyor.
Bir kaç gün önce KPSS sorularının sızdırılması kapsamındaki davada sanıklar dinlenmiş ve sanıkların ifadelerine ulaşılmıştı. Tekrar edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda benzer puanları alamayan sanıklar , başarısızlık nedeni olarak moralsizlik, uykusuzluk, motivasyon eksikliği olarak açıklamıştı. 

Kamu haberlerini, son dakika haberlerini, sınavları, kamu personeli alımlarını ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net ‘den takip edebilirsiniz. Kamu Personeli net tarafından android cihazlar için geliştirilmiş uygulamayı cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz, forum.kamupersoneli.net adresinde bulunan forumlara giriş yapabilir, tartışmalara katılabilir, kafanızdaki her türlü soru ve sorunları ziyaretçilerimiz ve forum yöneticileriyle paylaşabilirsiniz.