Mevzuat

Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de Yayımlandı

5 Ekim tarihli ve 30556 sayılı Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete’nin bu sayısında, ”Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına İlişkin Tebliğ” yayımlandı. 

Yayımlanan tebliğ kararında ise fiyat etiketlerinde yerli üretim kullanımının detaylarına dair kararlar yer aldı. 

YERLİ ÜRETİM LOGOSUNUN KULLANIMINA DAİR TEBLİĞ

Yerli üretim ürünlerin etiketlerinde logo kullanımına ilişkin karar geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Konuya dair yeni bir tebliğ yayımlandı. 5 Ekim tarihli yayımlanan yerli üretim ürünlerde logo kullanılmasına dair detaylar açıklandı. 

Buna göre yerli üretim ürünlerin etiketlerinde yer alması gereken bilgiler bildirildi. Resmi Gazete’de yer alan tebliğ kapsamında yerli üretim logosu olan etiketlerde şu bilgilerin bulunması gerekiyor. 

Etiketlerde ve fiyat listelerinde aşağıda yer alan hususların bulunması zorunludur: a) Malın üretim yeri, b) Malın ayırıcı özelliği, c) Malın tüm vergiler dâhil satış fiyatı, ç) Malın birim fiyatı, d) Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, e) Üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret. Malın üretim yerinin belirlenmesi.

YERLİ ÜRETİM LOGOSUNUN KULLANIMI

Yerli üretim logosunun kullanımına ilişkinde bilgilerin yer aldığı tebliğde, kullanıma dair; ”Yerli üretim logosunun etiketlerde ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde yerleştirilmesi zorunludur. Yerli üretim logosu etiketlerde ve fiyat listelerinde, Ek-1’de belirtilen orijinal renklerinde ve şeklinde yer alır. Yerli üretim logosunun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda Ek-1’in (2) numaralı başlığında belirtilen oranlara uyulur.” maddeleri yer aldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA