Kamu Personelleri

Taşeron Alım Yapan Tek Kurum: Aile Bakanlığı

KAMUPERSONELİ.NET – Bugünlerde kurumlar personel alımları yönünden hareketli. Adalet Bakanlığı 2954, Sağlık Bakanlığı 3103, KYK 1403, Tarım Bakanlığı 1677 personeli sözleşmeli olarak alırken Aile Bakanlığı da 1500 meslek elemanını özel hizmet yoluyla yani taşeron olarak alacak. Bakanlıkta farklı istihdam tipleri dikkat çekmektedir. 

Meslek Elemanları Farklı Unvan ve Maaşlarda Çalışıyor

Aile Bakanlığı bünyesinde çalışan sosyoloji, psikoloji ve sosyal hizmet mezunları farklı istihdam tipi ve farklı maaşlarla çalışmaktadır. ASDEP uygulamasıyla yine farklı bir model karşımıza çıkmaktadır. Bakanlıkta kadrolu çalışan sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog var, ek ders karşılığı çalışan sosyolog, psikolog ve sosyal çalışmacı var, taşeron olarak çalışan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı var, SYDV bünyesinde sosyal yardım ve inceleme görevlisi olarak çalışan sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet mezunu var, şimdi de taşeron ASDEP (Danışma-Yönlendirme) görevlisi olarak çalışacak sosyoloji, psikoloji ve sosyal hizmet mezunu olacak. Yani meslek elemanları farklı unvanlarda ve farklı maaşlarda Bakanlıkta istihdam edilmektedir. 5 farklı bir istihdam şeklinin olduğunu görmekteyiz.

Alım Yetkisi İl Müdürlüklerinde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ASDEP kapsamında alacağı 1500 personelle ilgili her şehre belli bir kontenjan verilmiş olup ihale süreci ve personel alım başvuruları sürmektedir. Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi ile aile ve tüketici bilimleri mezunları bu alımlara başvurmaktadır. Mayıs ve Haziran aylarında 81 ilimizde personeller işe başlamış olacaktır. 

DEĞERLENDİRME:

1)    Mülakatlarda ne sorulacağı belli değildir. İl Müdürlükleri mülakatları nasıl yapacaktır?

2)    Sıralamalar açıklanacak mıdır? Adaylar hangi şehre kaç kişi, hangi puanla başvuru yapmış görebilecek midir?

3)    Başvurularda ikametgah şartı var mıdır yok mudur? İller arasında uygulama farklılığı vardır.

4)    Bazı şehirlerin personel alım ilanı vermeden başvuruları aldığı söyleniyor, bununla ilgili bir önlem alınacak mıdır?

5)    Çoğu illerde işe başlama tarihleri 1 Mayıs olarak gözükmektedir. Bu kadar kısa sürede mülakatlar nasıl yapılacaktır?

6)    Proje alımı olduğu için personellerin 31 Aralık 2016 itibariyle görevleri bitecektir. Yani 7-8 aylık bir çalışma planlanmıştır. Bundan sonrası için nasıl bir yöntem izlenecek, mevcut çalışanlar taşeron olarak mı yola devam edecek ya da herhangi bir kadro durumu olacak mıdır?