Personel Alımı

Kamu Personeline Turizm İndirimi için Çalışmalar Başladı

Suriye’deki iç karışıklık ve Türkiye’deki terör olaylarındaki yükseliş ülke turizmini etkiledi. Yurtdışından gelen turist sayısındaki gözle görülür ve hissedilir kaybı telefi etmenin yollarını arayan turizm firmaları, yine ne varsa ülke insanında var diyerek kamuya yöneldi.


3.5 Milyon kamu perosneli için %30 turizm indirimi yapılması öngörülüyor. İndirimin erken rezervasyon kampanyalarına ilaveten yapılmasının planlandığı öğrenildi. Söz konusu indirim ve ek maaliyetleri devletle paylaşmak için rapor hazırlayan turizmciler, söz konusu projeyi Turizm ve Kültür Bakanı Sn Mahir Ünal’a sunacak.

Kamu personeline yapılacak indirim fikrine sıcak baktığı öğrenilen Turizm Bakanlığı, söz konusu durumu Bakanlar Kurulu gündemine taşıdı.Projenin kabul eidlmesi halinde kamu çalışanları ve ailelerine tur paketleri ve otel konaklamalarında erken rezervasyon indirimlerine ilaveten %30 kamu indirimi yapılacak. Kamu Turizm projesinin sektördeki durgunluğu arttırması ve sektörü rahatlatması bekleniyor.

Bu sene Rus uçağının sınır ihlali yapması sonucu düşürülmesi olayı ve , ülke içerisinde terör olayları yurt dışından gelen turit sayısını ciddi manada etkiledi ve Turizm bakanlığı sektörü rahatlatmak için harekete geçti.Turizm Bakanlığı ,  turizm sektörün rahatlaması için turizm işletmelerine 225 milyon liralık destek ve 288 milyon liralık borç erteleme imkanı sağladı.

Devlet Personel Başkanlığı’ndan sağlanan verilere göre, MİT kadro ve pozisyonlarının dışında ülkemizde 3 milyon 339 bin kişi kamu kurum ve kuruluşlarında görev alıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanların 2 milyon 489 bin 668’i memur , 15 bin 915’i hakim ve savcı oalrak görev yaparken, 126 bin 168 öğretim elemanı, 278 bin işçi, 107 bin sözleşmeli personel, 237 bin askeri personel ve 61 bin kişi kamu bankalarında çalışıyor.

Bir Yorum

  1. Bu haberin icerigi ne oldu bilgisi olan varmi gorusuldumu bu konu