Gündem

MKE Müdürü Silahları Kime Satıyordu

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası‘nın müdürü Mustafa Tanrıverdi, Amerika Birleşik Devletleri’nde silah fabrikası bulunan Türk iş adamı K.K’ye MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satmaya çalışırken suçüstü yakalandı. MKE Müdürü Tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre Tanrıverdi’nin ifadesinde “Ben bu olayda hatalı davrandım. Yaptığımın farkındayım ve pişmanım” dediği öğrenildi.

Mustafa Tanrıverdi‘nin Ar-Ge Çalışmaları yapılıp tamamlanan ve pantentinin Makina ve Kimya Endüstrisi‘ne ait olan MP-5 marka silahın çizim ve üretim planlarıyla birlikte, üretimine yeni başlanan MPT-76 Marka (Milli Piyade Tüfeği) silahın çizim ve üretim planlarını Amerika Birleşik Devletleri’nde silah fabrikası bulunduğu öğrenilen K.K’ye toplamda 500 bin dolar karşılığında satmaya çalışırken suç üstü yakalandı. Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan’ın operasyon talimatını 6 nisanda verdiği ve bu kapsamda şüpheli Tanrıverdi’nin teknik araçlarla takibe alındığı öğrenildi.

Tanrıverdi ve K.K Eskişehir yolunda bulunan bir lokantada bir araya geldiği öğrenildi. Tanrıverdi yanında getirdiği gizli bilgiler kayıtlı iki adet usb flash belleği ihbarı gerçekleştiren iş adamı K.K’ya teslim etti. Daha önce seri numarası alınmış paralarla birlikte lokantadan çıkarn MKE Müdürü Polis tarafından gözaltına alındı. Şahsın Kırıkkale’de bulunan ev ve iş yerinde arama yapıldığı bildirildi. 

Kamu haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam ediniz. 

Kamupersoneli net | Ankara