Kamu Personelleri

Memurlar Dikkat ! Yılsonu Beklenmeden Zam ve Enflasyon Tazminatı Talebi

Memur Sen tarafından memurlara verilecek olan enflasyon zammı hakkında bir açıklama yapılarak yılsonu beklenmeden enflasyon zammının verilmesi enflasyon tazminatının verilmesi talep edildi.

Kamupersoneli.net olarak Memur Sen’in bu konudaki açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

YILSONU BEKLENMEDEN ZAM TALEBİ

Memur Sen tarafından yapılan yılsonu beklenmeden zam yapılması hakkındaki açıklamada “2018 Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında deklare ettiğimiz “Enflasyon Farkı için yılsonu beklenmemeli” çağrımız doğrultusunda işlem yapılmasının ne kadar elzem olduğu, Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Yeni Ekonomik Program ile 2019 Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi birlikte değerlendirildiğinde, tek haneli enflasyon hedefinin gerçekleşme ihtimalinin 2020 olarak belirlendiği gerçeğine rağmen 2019 bütçesinde maaş ve ücretlilerin yararlanacağı bir çok mali ve sosyal hakta ya hiç artış yapılmadığı ya da 2018 ve 2019 yılları enflasyon verileri toplamının oldukça altında bir artışla yetinildiği de görülmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

Enflasyon tazminatı hakkında yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle, hedeflenen enflasyon ile gerçekleşen enflasyon arasındaki dört katı aşan farklılık nedeniyle kamu görevlileri başta olmak üzere ücretlilerinin enflasyon kaynaklı mağduriyetlerinin geçmişe etkili olacak şekilde tazminini sağlayacak bir uygulama, kamu görevlileri için haklı talep siyasi irade açısından ise hakkı teslim sorumluluğudur. Bu bakış açısıyla, kamu görevlilerinin maş ve ücretlerinde yapılan artışın enflasyonun altında kaldığı aylardaki gelir kaybının/maaşlardaki reel ücret azalışının hesaplanarak, 2018 yılı enflasyon tazminatı olarak 2019 Ocak ayı maaşlarıyla birlikte ödenmesini sağlayacak bir yaklaşım hayata geçirilmelidir.”

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Birileri öncülük yapıp aynı talep onaylanırsa özel sektör için de uygulanmasını devlet talebiyle onaylanmasını istese harika olur