Sınavlar

YGS Adaylarına Son Gün Uyarısı Geldi

Aylardır sınava hazırlanan adaylar için tatlı bir telaş başladı. Sınava saatler kala son gün uyarılarıda gelmeye başladı. Dün ve daha önceki gün yaptığımız haberlerde sınav haftası beslenme ve sınav kaygı’sına dikkat yazılarımızı da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. YGS için belirlenen iki baraj 150,180 bu barajları aşmak için ter dökecek adaylara uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor.

Geleceğin şekillendirilmesi için en önemli aşamlaardan birisi olarak görülen sınavlardan birisi olan YGS için uzmanlar sınav esnasında yapılan hatalara dikkat çekti. Adayların sınavda bazı sorulara aşırı takıldığı ve bu yüzden belirlenen süre içerisinde tüm sorulara yetişemedikleri ve alacakları puanların çok altında kaldıklarını belirtti.

Bu yüzden YGS’e girecek adaylara en büyük uyarılardan birisi ” bilmediğiniz sorularda takılı kalmayın” oldu. Cevabı o an için aklınıza gelmeyen soruyu yanıtlamaya çalışırken çok basit cevaplayabileceğiniz bir çok soruyu yapmaya zamanınız kalmayabilir, o yüzden size sıkıntı yaratabilecek her türlü soruyu sonra tekrar geri dönmek üzere boş bırakın. Uzmanların dikkat çektiği konulardan birisi de optik form üzerinden silgi ile yapılan silme işlemleri bu konuda adayların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Optik form üzerindeki silme işlemlerinin titizlikle yapılması bazı sistemsel hataların önüne geçebilir. Her sene bir çok adayın ısrarla yaptığı ve soruların yanlış olarak değerlendirdiği “taşırma” işlemi içinde uyarıda bulunan uzmanlar senelerdir her türlü uyarıya rağmen bir çok aday optik form üzerindeki şıkları işaretlerken çok fazla taşırma hatası yapıyor ve bu yüzden cevaplar sistem tarafından yanlış algılanabiliyor. Aylarca çalışıp emek sarf ettiğiniz konularda cevabını doğru bildiğiniz soruların yanlış olarak algılanmasını önlemek için optik form işaretleme işlemlerine çok dikkat vermeniz yararınıza olacaktır. Soruların çok dikkatli okunması gerektiğine de vurgu yapan uzmanlar soruların çoğuna yeterince dikkat verilmediği için aday yine doğru bildiği bir soruda yanlışa düşebiliyor. 

Bir hatırlatma daha sınav öncesi son 24 saat beslenme çok önemli. Uykunuzu alın sınav öncesi yapılacak beslenme programı için bir yazı yazdığımızı belirtmiştik yine de belirtelim ki sınav günü ve öncesi şekerli besinlerden uzak durun, hafif bir kahvaltı yapın her şeyden önemlisi “kaygılanmayın”. Sınava girecek tüm adaylara kamupersoneli.net ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Kamupersoneli.net